Droogtijd samenstelling beton en cementdekvloer

Havermoutreep

 • #1
Bij mij thuis wordt er in de komende weken een compleet nieuwe vloer gelegd. Twee platen drukvaste tempex van samen 20cm dik met daarop ongeveer 10cm beton, dan een noppenplaat met daarop 7cm cementdekvloer.
Hierop moet een PCV vloer komen, hoe lang moet ik wachten voordat dit kan?
De richtlijnen die ik tot nu toe op internet (&dit forum) heb gevonden lijken me erg lang. Ik lees 28 dagen tot het beton zijn uiteindelijke sterkte heeft bereikt, maar dan is het nog niet droog.
Ik ben de volgende stelregel tegen gekomen: 1 week per cm voor de eerste 4cm, 2 weken per centimeter voor cm 5 en 6 en 4 weken per centimeter voor alles boven de 7 cm. de betonvloer + cementdekvloer is 17 cm dik. Volgens deze regel zou het dus 52 weken duren voordat de vloer droog is. Ik kan me bijna niet voorstellen dat het zo lang zou duren. Moet ik echt een jaar wachten voordat ik mijn vloer kan afwerken?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Klusser1314

  • #2
  Droogtijd telt in dit geval alleen voor de dekvloer die 7 cm dik is, je hebt namelijk noppenplaat(met isolatie?) tussen de constructie en dekvloer
   

  Havermoutreep

  • #3
  Ja klopt er zit een dun (10mm) isolatie laagje onder. Kan de noppenplaat met vloerverwarming en cementdekvloer dan wel gewoon over de nog niet droge betonvloer?
  Als we alleen rekening hoeven te houden met de dekvloer is de droogwrijf nog wel te doen gelukkig
   

  Ralph

  • #4
  Je moet wachten tot je vochtgraad 2% is voor je je pvc er op lijmt.
  Je kan na 28 dagen je vv aanzetten met een stookplan en als je na meting op 2% zit kan je de vloer weer afbouwen volgens het stookplan.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu