Droogtijd reparatie zwevende dekvloer

Wmijn

 • #1
Een maand geleden bleek er enorme waterschade te zitten in mijn dekvloer. De gleuven van de cv buizen waren gaan bollen en na detectie en daarna reparatie van de vloer is mijn vraag de volgende.

Hoelang moet het drogen voordat ik er een nieuwe laminaatvloer op kan leggen. De gleuven zijn ongeveer 1 tot 2 cm diep gerepareerd maar op 1 plek van ongeveer 50 cm bij 50 cm is het zeker voor 7 cm diepte opgevuld. Daar is het nog steeds af en toe flink nat.

Moet ik voor dit stuk aanhouden 1 cm per week drogen? Of zit er toch nog vocht tussen de dekvloer en het gewoon nog langer open houden. Ze hebben dit wel met een vochtmeter gemeten en het was goed.

Alvast bedankt voor jullie reacties :D
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Het is zo moeilijk te zeggen, hoelang het duurt voordat je de laminaatvloer er op kunt leggen.

  Veel hangt af, hoeveel vocht de totale dekvloer heeft opgenomen tijdens de lekkage.
  Als die goed verzadigd is, kan het nog wel maanden duren.

  Wat ik wel raar vind, is die plek van 50x50, dat die nog steeds flink nat is.
  Is de lekkage wel goed verholpen op dat punt??

  Huur anders een bouwdroger, dan gaat het drogen veel sneller.
   

  Ralph

  • #3
  Je spreekt van een zwevende dekvloer, dus betonvloer>eps>dekvloer?
  Zit hier vloerverwarming in?
   

  Wmijn

  • #4
  Hallo Peter en Ralph. Bedankt voor de reacties.
  het is een dekvloer idd op een betonvloer. Ze hebben met vochtmeting gezegd dat hij droog is. Er zit geen vloerverwarming in.
  En alvorens de reparatie is er met zo een ultra apparaat bekeken of het nog meer lekte. De verwarming is met druk door de leidingen nagekeken dus ik ga er nu vanuit dat er geen lek meer is.

  Ik dacht zelf ook dat misschien het resterende vocht op dat punt naar boven komt. Maar die bouwdroger is wel een goed idee.
  Ik laat voorlopig dat stuk open liggen zodat het vocht weg kan. Het is nu trouwens op het oog weer droog, misschien verdamping nog?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu