Droger Miele Novotronic T453C lekt

Ron62

  • #1
Ik heb een Miele Novotronic T453C
Ik kwam van de week erachter dat er water uit de onderkant kwam , heb ik de onderkant eraf gehaald en de droger op blokken gezet zodat ik kan zien als de droger aangezet word waar het water vandaan komt. De droger heb ik op de zijkant gelegd. Ik heb een foto toegevoegd met daarop 3 pijlen , de zwarte pijl is waar de kondenskast zit.De blauwe pijl is van een motor die aan de achterkant koude lucht uitblaast , de rode pijl is waar het lekt dat is zeg maar de overgang van de condensbak en van de motor dit zit met 2 rubbers ik elkaar. ( zie foto)
Je komt er ook niet bij om het een of ander los te halen.

Ik heb diverse keren tijdens het draaien van droger gekeken en alles bleef droog , toen die in het programma kwam met koude lucht toen begon het te lekken na een tijdje stopte het met lekken ondanks dat het programma draaide. Heeft iemand enig idee hoe ik dit opgelost krijg.



Alvast bedankt

Gr Ron
 

HarryO

  • #2
Er staat tijdens het drogen tijdelijk een beetje condens water in de witte kunststof condensorbak. Aan het einde van de droogbeurt is dit weer volledig weg gepompt en verdampt.
Dit water hoort niet bij de ventilator te komen.
Voor het geval je het nog niet gedaan hebt: verwijder de condensor unit (= het aluminium pakket) en maak deze goed schoon. Controleer de rubbers en leg hem bij een beschadigd rubber anders om in de condensorbak.
Maak de condensorbak zelf ook goed schoon.
 

Ron62

  • #3
Hoi Harry,

bedankt voor je reactie maar je zegt verwijder de condensor unit maar hoe verwijder ik die vanaf onder kom je nergens bij. de achterkant van de droger kan je er niet afhalen ik heb geen flauw idee hoe
 

Ron62

  • #4
Hoi Harry ,

Ik had je helemaal verkeerd begrepen maar ik heb de condensor eruit gehaald ( die maakte ik al regelmatig schoon) ik heb aan de binnenkant wat vuil weg gehaald ook naar het gedeelte van de motor. ik heb het rubber nagekeken en het ziet er allemaal goed uit geen scheurtjes maar ik zag later dat het rubber er niets mee te maken heeft omdat er achter de condensor ook een gleuf loopt naar de opvang bak van het water.
de opvang bak van het water zit onder de condensor ( de donker kleurige plaat los schroeven) Maar ik snap wat je bedoelt dat eigenlijk het water daar niet kan komen omdat het lekkende water tegen de luchtstroom van de motor in gaat het enige wat ik mij kan bedenken is dat door de kracht van de lucht de druppels tussen de deksel en zijkant naar buiten gaat de deksel er op geklikt zag ik en daar zit een kleine speling in. verder weet ik het ook niet misschien weet jij nog iets of iemand anders een idee.
Je komt er ook helemaal niet bij dat maakt het ook nog eens moeilijker
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu