Droger bauknecht TRK4850

Droger

  • #1
Hallo

Ik heb problemen met mijn verwarming va mijn droger. 2e keer in 1/2 jaar tijd. Hij begon te stinken. Achterzijde open gemaakt en inderdaad er was het een en ander verbrand. Ook bleek bij een test dat op de bovenste connector een slecht contact was. Men kon dit zien >> blauwe vonkjes. De bovenste connector was verbrand en de twee connectoren van de aangesloten sensors ook.
Heb nu de connectors/stekkertjes vevangen en er verbrand nu niets meer. Alleen heb ik het idee dat het verw.element continu staat te verwarmen tot dat de was droog is. er komt uuk warme lucht unde achteruitlaat van de machine.
Met een spanningzoeker gemeten, staat er nu spanning op de onderste connector van het verw.element en op de connectors van de onderste sensor.
Mijn vraag is dus.
- kan er een sensor stuk zijn?
- moet hij continu verwarmen? en mag er warme lucht uittreden?
- moet het element niet af en toe afschakelen?
- waarvoor dienen de twee sensoren. wat en wanneer schakelen zij?
- wat moeten de waarden zijn als ik de sensoren wil doormeten (laten).

het een voudigste is natuurlijk om ze uit te wisselen met nieuwe >> het is de tweede keer en wil graag weten wat de oorzaak is. Voor het zelfde geef ik de 40 E it en achter een aantal maander gebeurt het me weer. Maar ook weet ik niet zeker of ze nu wel stuk zijn.

Wie o wie kan mij helpen?

Alvast bedackt!

Willem
 

Jozef de tweede

  • #2
Goed het kanaal achter het achterdeksel schoonmaken, de kap die blijft zitten na het losmaken van het achterpaneel haal je er ook nog af.
Deze zit nog met 2 schroefjes vast.en drie torx schroefjes rechtsonder het loopwieltje, aan de achterzijde zie je het kanaal kijk of dat helemaal open is ook naar het verwarmingselement.
De amp-stekkers goed erop schuiven. Ook de droger niet te vol doen scheelt enorm. hierdoor heb je ook een betere luchtdoorstroming, door de grote trommel neigen veel mensen tot overbelading.

En de termostaten zijn gewoon maak en verbreekcontacten, de schakeltemperatuur staat er op. beiden moeten in koude toestand doorverbonden zijn.0Ώ dus. Ze schakelen de stroom op het element in en uit, de draden moeten wel goed aangesloten zijn.DE achterwand wordt altijd erg heet, maar als je geen gekrompen wasgoed heb denk ik dat het wel goed zit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu