Drive in garage isoleren of toch niet?

Mca

 • #1
Momenteel ligt er een betonnen vloer in, zijn de zijwanden gipsblokken en is het plafond voorzien van strovezelplaten (en daarachter eps of xps denk ik). De deur is een simpele stalen Horman kanteldeur met de nodige kieren. De achterwand is een simpele houten wand met 4 cm ruimte aan de onderzijde (voor de ventilatie?).
Kortom, de garage is vorstvrij, redelijk geventileerd maar kent wat temperatuurschommelingen en lijkt me een beetje vochtig (in de lente schimmel in de klapstoelen). Om deze geschikt te maken voor opslag en hobbyruimte, zou ik het er warmer en vooral ook droger willen hebben.

Is het isoleren van de garagedeur en achterwand en afdichten van alle kieren en gaten voldoende om het klimaat te verbeteren? Of is de "passieve verwarming" door de rest van het huis onvoldoende en is mijn aanpak de bron van nog veel meer condensatie/vocht? En zal ik er toch CV moeten plaatsen, net als vloer- en wandisolatie?


 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Of verwarmen of veel beter ventileren. De temperatuur en de luchtvochtigheid moet zoveel mogelijk gelijk zijn aan die van buiten. Bijvoorbeeld na een koude periode is alles in de garage koud. Bij een wat hogere temperatuur doe jij de deur open. Warme lucht stroomt binnen en condenseerd op koude oppervlakken.
  De klapstoelen kan je luchtdicht in een plastic zak verpakken zijn deze koud kan er geen vocht bij de bekleding komen en blijven zo schimmelvrij.
   

  Mca

  • #3
  Thanks, enige studie gaf inderdaad deze twee opties "Of verwarmen of veel beter ventileren". Omdat ik er ook wil klussen en een steenkoude garage volgens mij ook het bovenliggende huis afkoelt, moet ik misschien toch eens gaan kijken naar isoleren en verwarmen. Maar met een betonnen vloer op zand en gasbetonblokken wordt dit nog een hele uitdaging ben ik bang :(
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu