Draden naar schakelaar en vervolgens naar stopkontakt

Dinjens

  • #1
Hi allemaal,

vanuit de centraaldoos (1) in het plafond wil ik de draden reeds voortrekken naar een schakelaar (2) en vervolgens net daaronder op 30 cm boven de grond een stopkontakt (3). zie tekening.
welke draden van 1 naar 2 en naar 3 en hoe, rechtstreeks/en of onderbroken?
met dank
andres
 

Fiesiekus

  • #2
Onderbroken heeft niet zoveel zin. :wink:

Bruin, geel/groen en blauw naar wandcontactdoos, bruin via WCD doorlussen naar doos voor de schakelaar en zwarte schakeldraad van doos voor de schakelaar terug naar lichtpunt = centraaldoos neem ik aan?
 

Markus

  • #3
Blauw en groen/geel via de doos van de schakelaar direct doortrekken naar WCD. Bruin naar schakelaar trekken en daar koppelen en ook naar WCD brengen van de schakelaar een zwarte draad naar het lichtpunt/centraaldoos.
Praktijk: schuif een veer van de CD naar de doos voor de schakelaar. Knoop hieraan: blauw+bruin+groen/geel+zwart en trek deze tot in de doos van de schakelaar. Knip bruin en zwart af op laslengte(ca 20cm). Scat de benodigde lengte die je nodig hebt naar de WCD en knip op deze lengte af. Doe de veer van WCD naar schakelaar. Knoop de 2 draden en een nieuwe bruine aan de veer en trek door naar WCD. Trek de 2 doorlopende draden zover door dat er in de doos van de schakelaar een lusje ontstaat ter grote van ca. 50mm doorsnee.
Suc6
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu