Draairichting badkamerdeur

Eicherwijs

 • #1
Allen,

Ik zit met een uitdaging. Ik ga een nieuwe badkamer maken en wil de deur naar binnen laten draaien, de badkamer is nl. groot genoeg (ca. 3 x 3,5 m, voor een wastafel, douche en bad). Het komt mij beter uit als ik het zo maak. Loop ik hier tegen problemen aan? Alvast bedankt.

mvg,

Ron
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Neen.

  Het enige wat ik mis in je opsomming is een toilet. Of heb je die al (boven?).
   

  Black Knight

  • #3
  Mag geen probleem zijn, hebben hier ook badkamer met ongeveer dezelfde afmetingen en binnendraaiende deur, en die bevat een bad, toilet, dubbel wastafelmeubel en 2 kastjes. Tevens is er nog een ruime plaats waar hier de wasmanden staan en dus zelfs gerust een douche zou passen. Plaats zat.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Loop ik hier tegen problemen aan?
  Dat zou kunnen.
  De deur moet of smaller gemaakt worden of het kozijn moet op de breedte van de sponning gemaakt worden, in de bestaande sponning moet een lat bevestigd worden om als nieuwe sponning te fungeren.
  Bij sommige deuren is het mogelijk ze smaller te maken, controler dat wel even.
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Heeft u al daar een deur of kozijn zitten :?:


  Wilt u die aanpassen of vervangen :?:
   

  Eicherwijs

  • #6
  Allen,

  Toilet wordt ergens anders geplaatst op de 1e etage, dus daar hoefg geen rekening mee worden gehouden.

  De badkamer wordt helemaal opnieuw opgebouwd met nieuwe muren en deuren.


  mvg,

  Ron
   

  Gerrit B

  Specialist Telecom
  • #7
  Over het algemeen zie je geen badkamer deuren naar binnen draaien.
  9 van de 10 keer draaien ze de overloop op.
  Reden hiervan is meestal het vocht probleem.
  Als eerste vindt geen enkele deur vocht plezierig
  Als 2e zie je vaak dat er een verhoogde dorpel wordt toegepast zodat als er ooit iets mis gaat in de badkamer het water niet zo snel de overloop op kan lopen maar via het afvoerputje gewoon het riool in loopt.
  Als 3e is toch vaak het ruimte gebrek of het onhandig zijn als je na het douchen of bij warm weer de deur open laat staan.

  suc6

  Gerrit
   

  Joop pastoors

  • #8
  Een extra reden om het niet te doen is dat de badkamer een plaats is waar relatief gezien meer ongelukken gebeuren. Een vochtige gladde omgeving zorgt voor ongelukken, maar ook de hogere temperatuur en vochtigheid zorgt voor meer koans op onwel worden. Wanneer er een naar binnen draaiende deur is toegepast en er is een kalamiteit waarbij een persoon voor de deur is gevallen, wordt het in sommige gevallen onmogelijk om de deur te openen omdat er iemand voor ligt. Dus houdt hiermee rekening in je overweging
   

  Zandmenneke

  • #9
  Staat zoiets niet in het Bouwbesluit beschreven?
   

  Joop pastoors

  • #10
  Nee, bij mijn weten is dit niet in het bouwbesluit geregeld. Echter zijn dit volgens mij ongeschreven regels waaraan vrijwel iedere ontwerper zich houdt.
   

  Fiesiekus

  • #11
  Badkamers heb ik opgebouwd in voormalige slaap- of strijkkamertjes. Daarbij draaiden de deuren altijd naar binnen. Ik had er niet aan moeten denken die draairichting te veranderen. Ook achteraf nooit klachten over gekregen.
   

  Flat4ever

  • #12
  En Als dan iemand in de kamer ligt, is een naar binnendraaiende deur waarschijnlijk eerder opengetrapt dan een naar buiten draaiende deur?
   

  Utreg

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  De TS zal zijn deur al hebben hangen genoeg gereageerd lijkt me :mrgreen:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu