Draaiknop bad kapot

EngelsBad

  • #1
De draaiknop van het bad is kapot, hij draait allebei de kanten op tot een bepaald punt, maar de stop komt niet meer omhoog en omlaag.
kan ik nu de draaiknop van het bad trekken? Dit is niet zo makkelijk en ben bang dat ik iets kapot maak..

E308F6EA-4640-4197-A959-7925B1B6E461.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
soms zit er een schroef gaatje onder in draaiknop het kan wezen dat knop stuk is of mechanisme.
 

Bademutze

  • #3
Knop er recht naar voren aftrekken, aan de binnenkant van de knop is waarschijnlijk iets gebroken, ik kon dat oplossen door een sterke klemveer om de nok te plaatsen
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik had een Viega knop die afgebroken was. Het restant van het plastic pinnetje (waarmee de knop vast zit in het mechanisme) zat nog in het mechanisme in het bad.

Hier een dun gaatje in geboord, schroefje er in en er uit getrokken. Nieuwe knop besteld en die er in geklikt en alles werkt weer.
 

Dutchsea

  • #5
Vaak is er een onderliggend probleem waardoor de knop stukgegaan is. Het mechanisme dat vanaf de knop maar de stop loopt wordt na verloop van tijd stroef door vuil, roest e.d. Dan moet je steeds meer kracht gebruiken om de stop te bedienen en gaat vanzelf een keer het plastic van de knop stuk. De knop vervangen of verstevigen helpt dan maar even. Je zal waarschijnlijk ook het mechanisme moeten vervangen of servicen. Daar moet je dan wel bijkunnen. Vaak lukt dat niet zonder sloopwerk....
 

Dutchsea

  • #6
Een simpele oplossing is een losse stop gebruiken en de draaiknop niet meer te bedienen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu