Draaikiepraam afstellen

Blueone

  • #1
Een draaikiepraam is links wat afgezakt (het opengaande deel) waardoor ik de linkerkant wat omhoog wil krijgen, ik zie alleen geen voor de hand liggende stelmogelijkheden. Het is een GU FFH 1351-1600, bijgevoegd een aantal foto's. Weet iemand hoe ik dat bij dit raam moet doen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Om de linkerkant naar boven te stellen, volstaat het om de bovenkant naar rechts te stellen. Als het goed is, zit hier boven een stelschroef bij de schaar, welke je met een inbus kunt verstellen.
 

Blueone

  • #3
Ik heb nog even gekeken maar ik kan niet goed zien welke schroef het dan zou moeten zijn, ik zie wel aan de rechterkant een inbus schroef (zie foto), maar die zit niet aan de bovenkant van het raam, kan ik hem daarmee toch naar rechts stellen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Als het goed is, is dit een torx-schroef waarmee je links/rechts kunt verstellen:

 

Blueone

  • #5
Bedank voor de snelle reacties! Het is helaas geen schroef die ik kan verstellen, ik heb nog even een duidelijkere foto gemaakt vanuit de kiepstand, ik zie daar eigenlijk geen enkele schroef.
 

Blueone

  • #6
Iemand een idee hoe dit af te stellen is? Ik ben inmiddels wel een stukje verder, de nokjes heb ik afgesteld gekregen zodat de hendel wel weer goed sluit. Tevens kan ik hem bij het scharnier rechtsonder omhoog stellen, hierdoor krijg ik het voor elkaar om hem in de draaistond goed te laten openen maar dan gaat hij weer rechtsboven klemmen bij de kiepstand. Ik mis nog even de schroef om hem boven naar rechts bij te stellen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu