Draagmuur of niet? kleine L-muur in de keuken

Oscheffers

  • #1
Begin november betrekken wij een aangekochte woning en daar willen wij een open keuken realiseren. Nu hebben we de originele bouwbestektekening van de vergunning ontvangen en ook het beschreven bestek.
Woning gebouwd in 1984.

Daarin staat:
De binnenzijde van de gevels en de vloerdragende binnenwanden worden uitgevoerd in kalksteenelementen. De overige binnenwanden worden uitgevoerd met zandsteenelementen , dik 7 cm of dergelijke, die bij aansluiting op wanden opgenomen worden in een U-profiel

Constructievloeren:
De begane grondvloer van de woningen wordt uitgevoerd als geïsoleerde elementvloer, die bestaat uit een betonnenvloer met polystyreenisolatie aan de onderzijde

De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd als betonnen prefab dato plaatvloeren welke aan de onderzijde een vlakke afgewerkte zijde bezitten.


De vraag is:
Is de kleine L-muur in de keuken dragend of niet?
of is deze wand destijds aangebracht als voorziening voor leidingwerkmontage voor de keuken en heeft de uiteindelijke L-vorm een stabiliserende rol van deze opgetrokken wand.

Ik ben ook in bezit van de tekeningen van etage vloer e.d. maar helaas niet de berekeningen.

Bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In het bestek staat het duidelijk. De vraag is dus van wat voor materiaal is de wand gemaakt en hoe dik is deze?

Een constructietekening is ook handig. Je kan dan bv. kijken of er een funderingsbalk onder de wand zit (kan je in de kruipruimte ook bekijken). Op die tekening kan je meestal rechtstreeks zien wat dragend is. De tekening hebben ze als het goed is bij de gemeente.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Vloertekening van de verdieping geeft uitsluitsel, svp daar een foto van plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu