Draagmuren tbv vliering

Mebo

  • #1
Hallo,

ik ben momenteel bezig met een verbouwing op zolder. Ik wil twee kamers en een vliering maken. Ik ben al bezig met de muren. Die maak ik van cellenbeton, 600x400x100. Voor de deuren gebruik ik Svedex stalen kozijnen.

Nou ben ik bijna aangekomen bij het punt waar de twee sparingen(92,5 cm) voor de deuren overbrugt moeten worden. Ik ben van plan dit met gewapend betonnen lateien van 1,20m te doen. Op één van de lateien komen twee balken van 59x156 uit tegenstelde richtingen naast elkaar te liggen. Ik vraag mij af of deze hiervoor gebruikt kunnen worden.

Mijn tweede vraag gaat over de muren zelf. Ik heb ergens gelezen dat als de muur dragend is, je geen gebruik hoort te maken van de kunststof profielen op de vloer. Ik heb dat wel gedaan. Ik vraag mij of dat heel erg is.

Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Groet,

Bora
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Sterker nog, een dragende muur maak je normaliter niet van cellenbeton....

Wat draagt deze muur? Enkel de vliering of meer?
Wat is de bedoeling met die vliering?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Zelfdragende of samenwerkingslatei?
Vloer geschikt om dragende wanden op te plaatsen?
 

Mebo

  • #4
Hoi,

bedankt voor jullie reacties.
Ik heb gelezen op de website van de fabrikant dat vanaf 10cm muurdikte cellenbeton gebruikt kan worden voor een dragende muur. Maar de muren zullen enkel de vliering, spullen op de vliering en eventueel een volwassen persoon dragen.

Het is een dragende latei en de vloerkanaalplaat kan het gewicht aan, dat heeft het aannemingsbedrijf die het huis heeft gebouwd bevestigd.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu