Draagkracht spijker/slag pluggen

Oli4w

  • #1
Ik ben bezig met een verlaagd plafond in mijn keuken. Ik gebruik hierbij spijker/slag pluggen om beugeltjes aan het plafond te bevestigen. Kan iemand mij vertellen wat de draagkracht is van een enkele spijker/slag plug?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat hangt van een aantal factoren af.

Wat is de samenstelling van het plafond ?
Wat is het gewicht dat er aan komt te hangen ?
Hoe dik zijn de slagpluggen ?
 

Oli4w

  • #3
Het plafond van mijn nieuwbouw appartement is beton. De pluggen zijn voor 6mm gaten. Het plafond maak ik met gipsplaten. Ook hang ik er een multiplex plaat aan voor de afzuiginstallatie van mijn keuken. Het totale gewicht kan ik niet exact zeggen.

Momenteel heb ik alleen de beugels hangen. Uit mijn hoofd gerekend heb ik zeker 12 beugels gebruikt met 24 pluggen waarvan 4 beugels (8 pluggen) voor de multiplex plaat + afzuig. Ik denk wel dat ik ruim voldoende draagkracht heb maar ik wil graag weten hoe ver ik van het maximum afzit. Vandaar mijn vraag voor draagkracht per plug. Alvast bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Blijft moeilijk, je kan het proefondervindelijk vaststellen door aan een beugel een emmer water te hangen met bijvoorbeeld 10 liter water.
Als iedere beugel die emmer houdt dan kan je er in ieder geval 120 kg aan hangen (mits evenredig verdeeld).
Met een beetje praktische benadering kom je een heel eind.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Kijk even op de website van de leverancier van de slagpluggen.

Aangezien je de pluggen in beton aanbrengt staat het draagvermogen daar waarschijnlijk wel aagegeven bij product eigenschappen o.i.d.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu