Draadbrug in Robot aansluitmodule ?

Eye_in_the_Sky

  • #1
Hallo,

Ik heb een huis met vloerverwarming als hoofdverwarming aangesloten op een stadsverwarmingsunit van Eneco.
De installatie is van Robot Climate. Alle kamers hebben eigen naregelingen op 1 na. Die zit waarschijnlijk vanwege de kosten aangesloten op de kamer ernaast.
Geen probleem. S2 kamerthermostaat is besteld en ik kan de kamer voorzien van een eigen regeling.

Op zolder heb ik twee SAM8 aansluitmodules om de kamerthermostaten aan de regelmotoren te koppelen.
Mijn pomp draait continu en wordt NIET door de aansluitmodule aangestuurd. De aansluitmodule stuurt alleen regelmotoren aan icm de kamerthermostaten.

Het viel me op dat beide aansluitmodules een draadbrug hebben zitten. Een foto is bijgevoegd en daar is het de zwarte draad.

2021-01-13 16.41.31.jpg


In de documentatie staat hierover:

7. Verlaging/ energie besparing signaal Het verlaging signaal geld voor alle 8 kanalen. Er is tussen kanaal 3 en kanaal 4 via een draad verbonden via een draadbrug. Na verwijderen van deze draadbrug kan voor de kanalen 1-3 en 4-8 voor iedere groep een eigen verlaging signaal worden gebruikt.

Kan ik aannemen dat deze regeling alleen van toepassing is als de ketel door de aansluitmodule wordt aangestuurd ? Wat bij mij niet het geval is ?

Bedankt !!
 

Auto-Geen

  • #2
Als er geen extern klok signaal op de regeling is aangesloten dan heeft de doorvebinding ook geen functie. Als het goed is zitten links op de regeling een vrijgave voor de pomp en voor de warmtevraag. Zodra een thermostaat warmte vraagt worden deze ingeschakeld.
 

Eye_in_the_Sky

  • #3
Klopt. Die zitten er maar die zijn niet bedraad. De stadsverwarming kan altijd warmte leveren en de pomp staat continu aan.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu