Draad uit pvc buis naar overkapping

SLO

  • #1
In de zomer ga ik een overkapping/wellness bouwen. Daar heb ik nogal wat draad voor nodig. Dat is inmiddels gelegd in een PVC buis (75mm) naar de achterkant van de overkapping.

Er is één groep voor de algehele elektriciteit voorziening die ik moet splitsen in een verdeeldoos. De rest van de groepen (KS voor de sauna, spa e.d.) kunnen in één keer door naar de juiste plek.

Nu wilde ik voorkomen dat ik alle draden in de wanden laat doorlopen. Dan moet ik door veel staanders (kopmaat 200x200) heenboren. Mijn idee was om het aan de achterkant van de overkapping te bevestigen zodat ik er ook altijd weer bij kan als het nodig is. de achterkant wordt afgewerkt met ijsselrabat, maar is verder niet in het zicht van de tuin.

Wat vinden jullie van dit idee? Of is het toch makkelijker om met een PVC bocht in het rabat te gaan en vanuit de wand verder te verspreiden?

Als ik de bedrading van buitenaf doe, hoe doe ik dan de overgang van de 75mm PVC naar de diverse 16mm pvc elektrabuizen?

alvast bedankt voor jullie ideeen

20220607_161705.jpg 20220607_161659.jpg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Jouw idee is prima. Ik zou de kabels wel in buis plaatsen zodat ze beschermd zijn tegen uv straling want dat vinden ze niet altijd fijn.

Je kunt de 75mm buis met duct tape dichtplakken zo goed als het gaat. Dat hoeft allemaal niet zo super te zijn.
 

SLO

  • #3
Oke, dankjewel. Met ducttape of de opening dicht purren?
Misschien dat ik in de PVC wel nog een Y-stuk plaats zodat ik de vertakingen al de juiste kant op heb dan.

Groet
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu