Douchewand op een dorpel plaatsen

Ekr

  • #1
Een hoop nuttige berichten over dorpels en douchewanden gelezen, maar net niet alle antwoorden gevonden, vandaar toch een nieuw onderwerp.

Ik heb een nieuwbouwbadkamer waar de douche amper gescheiden is van de rest van de badkamer. Dus wordt alles nat. Ik wil dit probleem oplossen door een natuurstenen dorpel te plaatsen die van de ene muur naar de andere loopt, zodat de douche zich aan de ene kant van de dorpel bevindt en de rest van de badkamer aan de andere kant. Bovenop de dorpel wil ik een douchewand zetten die ongeveer tot de helft van de dorpel (en de badkamer) komt. Dorpel: 208 cm, douchewand 100 cm. Ik wil dat de dorpel over de hele lengte van de kamer loopt zodat de douche verder open kan blijven (en dus geen deur nodig heeft).

Ik zie overal op dit forum en het internet dat dit een vrij gebruikelijke oplossing is, alleen kan ik nergens specifieke instructies vinden.
- Ik begrijp dat poedertegellijm the way to go is als het gaat om de bevestiging van de dorpel aan de tegels. Als mijn dorpel van muur tot muur loopt, moet ik hem ook aan de muren met tegellijm vastzetten? Of alleen daar afkitten?
- Ik wil de douchewand op de dorpel laten staan. Is sanitairkit genoeg om te zorgen voor de bevestiging van de douchewand op de dorpel (en dat het waterdicht is) of moet ik iets anders gebruiken?
- Moet ik een dorpel hebben met een schuine rand aan de binnenkant van de douche of kan ik de deur ook gewoon op een rechthoekige dorpel plaatsen? (ivm dat water op het niet schuine stuk van de dorpel blijft liggen en langs de rand van de douchewand naar buiten de dorpel doorsijpelt)
- Is afkitten langs de randen van de dorpel de manier om de constructie af te maken of is er nog een stap waar ik niet mee bekend ben?

Alvast bedankt voor de hulp,
Emma
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Inderdaad de dorpel op de tegels lijmen, met poederlijm, of een polymeer kit.
Tegen de muren, alleen af kitten.

kit is inderdaad voldoende, om de glazen wand vast te zetten op de dorpel.
Dan wel aan 2 kanten van het glas kitten.

Het kan gewoon een rechthoekige dorpel zijn, als je het glas dat kort op de rand aan de binnenkant zet, loopt het water de goede kant op.

Dorpel ook goed afkitten op de vloer, dan is er geen verdere constructie nodig.

Welke kit je moet gebruiken, hangt een beetje van de soort dorpel af.

Bij een natuurstenen dorpel, altijd een zuurvrije kit gebruiken.
Bij een kunststof dorpel, zoals holoniet kun je ook een gewone siliconen kit gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu