Doucheputje werkt alleen met deksel eraf

Rick diy

 • #1
Hopelijk kan een expert me hiermee helpen: De laatste tijd overstroomt het doucheputje met de deksel erop. Als je de deksel eraf haalt en het water dus vrijuit in de afvoer kan lopen dan is er geen probleem en is zelfs het opgebouwde water snel weg. Heb al veel op het forum lopen lezen en een tip die ik veel las was kijken wat er gebeurde als je de sifon van de wastafel in de badkamer loshaalde. Dit heb ik gedaan, en dan loopt het putje weer goed door.

Begrijp ik het goed dat ik dan een beluchter moet plaatsen in de leiding bij de wasbak(=hoger dan de afvoer van de douche)?

Hoe kan het dat dit ineens een probleem is? Er zijn geen aanpassingen aan waterleiding en/of afvoer geweest.

Alle andere tips of opmerkingen hoor ik ook graag!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Vaak is de oorzaak een beginnende verstopping zodat de ont/beluchting niet meer werkt en dus afgesloten raakt.
   

  Rick diy

  • #3
  Bedankt voor je reactie! En is die ontstopping dan bij mijn wasbak zodat de beluchting niet meer werkt, of juist bij mijn doucheputje?

  Wat betreft ontstoppen, ik hoor vaak slechte verhalen over gootsteenontstopper. Kan ik het beste zo'n veer huren of is zo'n spuit die je aan je hogedrukreiniger kan zetten een goed idee? Zo'n slang zat namelijk bij mijn hogedrukreiniger dus die zou ik makkelijk kunnen pakken.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Let op de buizen voor wastafels en dergelijk hebben korte/haakse bochten. Is die slang voldoende soepel om deze bochten te nemen en niet bij het terug halen vast kom te zitten.
   

  De loodgieter

  Vaste beantwoorder
  • #5
  haal de sifon onder de wasbak er eens onderuit, en probeer nu je douche eens. loopt ie nu met deksel er op wel weg dan heb je een beluchtingsprobleen.
  Loopt ie nog niet goed weg dan een beginnende verstopping of te kleine leidingen.
   

  Rick diy

  • #6
  Allen bedankt voor de tips! Het ontstoppen van de doucheput bleek de oplossing, was dus inderdaad een beginnende verstopping. Mijn dank is groot!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu