Douchemuur lekkage

Hzzy

  • #1
Goedemiddag,

Ik ben al geruime tijd aan het sukkelen met lekkage van mijn douche. De situatie is als volgt :

Badkamer is door de vorige bewoner een stuk uitgebouwd een aangrenzende kamer in. Na een tijdje begon ik lekkage te merken en heb ik de vloer in de aangrenzende kamer al moeten verwijderen. Het water loopt gewoon onder de aangrenzende muur door.. Dus het water loopt direct tussen de betegelde ondervloer en de betegelde zijmuur door.

Ik heb deze afgekit en toen bleef deze een 3 weken droog tot vannochtend dus en er nu weer lekkage is ontstaan. Verder is de muur geheel droog.

Het liefst dicht ik het lek zonder te slopen dus door opnieuw te kitten met bijvoorbeeld een osptaande aluminium L profiel er tegen aan.

Iemand suggesties hoe dit aan te pakken?

in eerste instante liep ik nu te denken aan 4 aluminium L profielen in verstek op maat van de douchebak zagen dan de kit randen in de hoeken vernieuwen, L profielen er op plakken met watervaste constructie lijm en dan netjes de hoekjes ook opniuw afkitten.

Zou dit de rand in de douche bak afdoende afdichten?


Of zou het al afdoende zijn om de voeg aan de onderkant wat uit te krabbelen en opnieuw te kitten?


ps hoe lang zouden jullie de voeg laten drogen alvorens te kitten en hoe lang na het kitten? Ik heb het vorige keer gedaan met behulp van een garage kachel aangezien ik eigenlijk niet zonder douche kan.

Bedankt voor de suggesties.
 

EricSa

  • #2
Ik zou het meteen goed aanpakken en even rigoreus de onderste rij tegels weghalen.
Dan een kimband plakken met pasta. Even laten drogen en dan het tegelwerk herstellen. Dan alsnog de overgang van wand en vloer kitten met een sanitairkit op kleur.
Dan ben je iig zeker dat het weer in orde is.
 

Hzzy

  • #3
Hoi EricSa, Zou het ook werken om in de hoek een stuk klimband aan te brengen op de bestaande tegels van +/- 10cm op de vloer en muur. Dit dan netjes laten drogen en afwerken met een alu hoeklijn?
( Misschien iets minder mooi maar wel effectief? ) Dan kan ik de aluminium hoeklijn netjes afkitten.
 

EricSa

  • #4
Het zal wel functioneel zijn maar netjes is anders natuurlijk. Ook bij een eventuele verkoop van de woning gaat men daar vragen over stellen.
 

Hzzy

  • #5
Bedankt!
Ik ga nu eerst de hoek inkwasten met 685 EUROCOAT (5cm omhoog en 5cm de vloer op) . Dit in de "hoop" (denk wel dat dit werkt ) Om dan toch in ieder geval water dicht te zijn tot ik de tijd heb om de tegels te vervangen. (Dit kan ik gewoon doen door te drogen en dan plakken ) En voor tegels kan ik gelijk 2 dagen niet douchen.

Ik post het resultaat wel even
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu