Douchekraan demoteren lukt niet

Pinkie

  • #1
Hoi,
Vandaag het idee om de douchekraan te demonteren en de nieuwe erop te zetten. Leek makkelijk, maar helaas. Het betreft geen mengkraan, dus uit links warm en rechts koud met een schuifsysteem. Dit zat er al in toen we het huis kochten en er staat geen merk op. Van alles geprobeerd. Wie o wie weet waar we dit los moeten koppelen?

F12657B7-F335-44BB-B2A7-C6EC20F2BB58.jpeg 48E9CC3F-E1AE-4BFF-8885-11C895881F4B.jpeg 33A22AC9-3C7D-4E68-ABF4-B66EC55B64C7.jpeg
 

Pinkie

  • #2
Ondertussen bovenstaande losgetrokken… volgende probleem is dat de koppelingen er niet uit willen. Er is geen mogelijkheid om de bahco op te zetten en er is weinig schroefdraad. Het lijkt een soort opschuifsysteem te zijn geweest (rubbers verwijderd om te kijken of het er zo makkelijker af te draaien is). Moeten we nog meer kit weghalen? Is er een manier om dit los te krijgen? Grip krijgen is het probleem, ook met steeksleutel.

image.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
hoe zag het er uit voordat je met slopen begon?

ik zie gewoon buitendraad op de laatste foto ziet dat niet in een muurplaat?
 

Pinkie

  • #4
Er is geen foto van het systeem van tevoren, ook geen flauw idee wat voor merk, dus niet te achterhalen. Het zal vast dat dit in de muurplaat zit, maar ze zullen er toch echt uit moeten voor de nieuwe s-koppelingen. Anders kan het nieuwe (wel gemakkelijk te monteren) systeem er niet op. Probleem blijft dat deze niet de muurplaat uit gedraaid willen worden.
 

Pinkie

  • #5
We zijn er ondertussen achter dat het is vastgedraaid met hennep. Kan dit een bijkomende reden zijn dat het niet los komt?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
ik denk dat je wat zwaarder gereedschap in moet zetten.
een pijptang bijvoorbeeld daar kan je meer kracht mee zetten
eerst iets vaster draaien wil ook nog wel eens helpen om er beweging in te krijgen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7

Pinkie

  • #8
Bedankt Henk en Boertje! Het is de dag erna gelukt en de nieuwe douche zit erin! Bij vragen kan de situatie soms zo makkelijker maken! De vrouw is weer blij! (zwanger.. en harmonen xD)
 
  • Like
Waarderingen: Henk253 en Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu