Douchekraan afsluiten

Thunderbird

 • #1
Dag forumleden,

soms lekt mijn douchekop wat dus ik denk dat het kraanleertje aan vervanging toe is. Als ik de kraan heel hard toedraai niet maar na verloop van tijd (week) begint hij toch wat terug te druppelen dan. Ik gebruik de douche zelden, meestal neem ik een bad. Dit is voor mij dus geen dringende herstelling en ik zou dit klusje graag eens op een zondag doen. Dan zien of ik het binnenwerk open krijg en dan met het oude leertje later naar de winkel gaan om een geschikt nieuw leertje te kopen.
Nu heb ik eens gekeken en zowat elk toilet, lavabo, keukenkraan, ... kan ik afzonderlijk met een kraantje dichtzetten maar voor bad/douche lijkt dit niet te lukken. Ook als ik zoek op internet lees ik overal dat ik daarvoor de hoofdkraan moet toezetten. Maar dan zit ik volledig zonder water dus ik zou enkel de douchekraan willen afsluiten. Waarom zit er bij bad en douche ook niet standaard een tussenkraan om deze afzonderlijk te sluiten? Mijn pa beweerde dat er achter de rozet waarschijnlijk een schroef zat die je kan vastdraaien en daarmee de watertoevoer kan afsluiten maar daar vind ik nergens iets van op internet van terug. Is dit zo?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Je hebt bv in zieken huizen een aansluiting achter de kraan met een afsluit mogelijkheid maar dan komt totaal geen water meer
  Afsluitbare s-koppelingen - Google Zoeken
  Maar wat voor kraan heb je dan?
  Plaats even een foto.

  Maar als de douche blijft druppelen dan is de omstel niet goed lijkt het maar als je bad vult dan moet douche ook gaan lekken zou je zeggen.
   
  Laatst bewerkt:

  Thunderbird

  • #3
  Dag Henk,

  dat is exact wat ik zou willen. De douchekraan volledig afsluiten zodat er geen water meer kan lopen zonder dat ik de hoofdkraan moet afsluiten en dus op andere plaatsen ook geen water meer heb. Maar ik heb een heel speciale douche vind ikzelf (was zo van de vorige bewoner). Ik heb reeds wat gezocht en ik denk dat het de Hansgrohe Axor Starck is. Hierbij een paar foto's:
  Het is de bovenste regendouchekop die soms druppelt.

  DSCI0107.JPG Photo0780.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  deze douche is een aparte model en heeft niks met bad te maken.
  Ik denk dat de omstel gerepareerd of vervangen moet worden en dat is niet iets van een leertje die tijd is bij dit type geweest.
  Even demonteren de omstel en een nieuwe afsluiting in plaatsen.
  10970_Buch
   
  Laatst bewerkt:

  Thunderbird

  • #5
  Bedankt voor je antwoord Henk, maar ik weet niet waarom je steeds over een bad spreekt. Daar heeft het inderdaad niets mee te maken. Dit is een aparte douche en heeft ook niets met een omstel te maken. De ene draaiknop bedient de regendouche en anders niets. Wat bedoel je juist met ' die tijd is bij dit type geweest '? Als ik de knop hard aandraai lekt het niet maar na verloop van tijd (soms weken) lijkt de knop dan weer wat te lossen en begint het een beetje te druppelen. Als ik de knop dan weer hard aandraai is het weer voor een tijd gedaan, etc.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #6
  Ik lees in jou verhaal dat je een bad hebt
  . Ik gebruik de douche zelden, meestal neem ik een bad
  En dat ie lekt dacht ik er zit een omstel knop in voor zij en hoofd douche.
  Maar het is de aan/uit knop dus deze sluit niet af omdat ie gaat druppelen dus dat moet dan gemaakt worden.
  En het is voor mij moeilijk te zien hoe ie er uit ziet zo van afstand je zegt wel dat het een Hansgrohe Axor Starck maar hier heb je ook veel variaties in.
  Op de stopkraan staat Axor dus die kan je repareren je hebt 2 types de nieuwe of classic.
  Dus even demonteren dan kan je zien welke type het is, hier onder staan snelkoppelingen met tekeningen.


  HansGrohe Onderdelen Axor Starck / Axor Starck Classic 10976 (08/94 - 12/02)

  HansGrohe Onderdelen Axor Starck / Axor Starck Classic 10970 (> 03/01)

  Ook zie ik bij de oudere type een leertje
  1617695391405.png
   

  Thunderbird

  • #7
  Ik snap de verwarring. Ik heb inderdaad nog een apart bad maar da's een volledig gescheiden systeem.
  Wat betreft de douche: op de foto zie je de verschillende knoppen. De bovenste is (enkel) voor de regendouche. De middelste is de temperatuurregelaar. De onderste is voor de zijsproeiers.
  En dan heb je nog de handsproeier, ook met een aparte knop.
  Liefst van al sloot ik de regendouche en zijsproeiers volledig af. Die heb ik in mijn leven 1 keer gebruikt en ik vind er niets aan! En dan is het lekken ook meteen opgelost :)
  en je hebt gelijk dat er veel variaties van die starck zijn want ik heb ook al op internet gezocht en zag door de bomen het bos niet meer.
  Die foto die je erbij deed heb ik zeker iets aan! Is het dan het leertje helemaal in het begin dat moet vervangen worden? Of eerder in het midden, daar zie ik precies ook nog een rubber. Alvast bedankt voor je hulp in ieder geval
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #8
  Het voorste gedeelte zit het rubbertje, maar advies vervang hem compleet als setje want alles slijt.
  Het gemakkelste is sluit even het water af demonteer de afsluiter 1 en maak er foto van de onderdelen en stuur die naar hun toe dan weten zei wel wat je moet hebben.
  Daarna monteer je alles eerst weer en zet je druk weer op.
  Als 1 gerepareerd is dan is probleem weg.

  Naamloos.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu