Douchedrain op isolatiefolie?

OnnoB

  • #1
Hallo,
In ons nieuwe appartement hebben wij de badkamer casco laten opleveren. Ik heb al 2 keer eerder een complete badkamer geplaatst, maar heb nu toch een vraag over het plaatsen van de douchedrain.
In het hele appartement ligt een zwevende cementdekvloer met vloerverwarming. Deze is geplaatst conform de laatste normen met een dunne isolatie (piemschuimachtig met blauwe ruitjes bovenlaag) onder de vloer en de bekende isolatiestrook tegen de wanden. In de badkamer is het deel (200x100) waar de douche komt vrijgelaten, zodat ik zelf een cementdekvloer met afschot kan doorsmeren. Ik had zelf gedacht om in de dekvloer een gaasmat te leggen (stevigheid en aarding), maar weet niet of ik de douchedrain op de isolatielaag plaats, of een stukje weghaal zodat de pootjes op het beton eronder staan. De eerste optie heb ik het idee dat de drain "beweegt", aangezien hij licht van gewicht is. Bij de 2e optie is de drain "vast" en de rest van de vloer op een isolatielaag. Uiteindelijk zal in beide gevallen het geheel een stijve constructie zijn, maar bij de opbouw zijn er mijn twijfels.
De aannemer heeft de isolatie doorgetrokken, natuurlijk vanwege geluidsnormen.
Kan iemand mij adviseren wat de beste optie is?

gr. Onno

IMG_4268.jpeg
 

OnnoB

  • #2
Heeft niemand tips? :cry:
 

Infine

  • #3
Ik zou de isolatie intact laten indien mogelijk. Uiteindelijk komt er zandcement onder/tegen je drain aan, gebeurt niets meer mee. Wat ik wel afraad in het natte gedeelte zijn die groene gipsplaten, mocht daar ooit vocht bijkomen dan is het snel gedaan met die plaatjes.
 

OnnoB

  • #4
Bedankt voor je reactie.
Je hebt gelijk dat het pakket zandcement één wordt met de douchedrain. Zou je er dan nog een (geaarde) gaasmat in leggen?
De groene wand is een woningscheidende metal-stud wand met dubbele gipsplaten. Ik schroef hier mijn iBox op en maak er een voorzetwand met Wedi platen. Dan goed kimband in de hoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu