Douchedeur plaatsen voor douchen zonder dweilen

Marissentom

  • #1
Beste klussers,

Een paar specifieke vragen, waar op zich al wel een hoop over verteld is.
Maar het gaat mij om een advies/ervaringen.

Ik heb een douchenis gemaakt meteen om de hoek, naast de badkamerdeur. Ook heb ik een douchedeur besteld en ontvangen, een glazen met twee scharnieren.

Nu komt ie:
Wat zouden jullie doen?

- Een douchedeur plaatsen rechtstreeks op de vloer met aan de onderkant een rubberstrip. Gevolg is dat ik een prachtige doorlopende badkamervloer zonder oneffenheden heb.

- Vóór het plaatsen van de douchedeur een dorpel plaatsen met het vanzelfsprekende gevolg dat mijn vloer niet meer vlak is. Jullie snappen het bezwaar uiteraard.


Verder nog een vraag: ik wil mijn douchedeur het liefst niet aan de nieuw opgemetselde Ytongblokken muur (die de nis creeert) monteren maar het liefst aan de muur waar de badkamerdeur ook in zit (ivm de draairichting van de douchedeur). Nu is dit een gipsplaten muur en zit ik er aan te denken om aan deze muur de douchedeurscharnieren in een van de staanders in de gipsplaten muur te monteren.

Het komt er op neer dat dit dat direct naast het kozijn van de badkamerdeur is. Kan ik er vanuit gaan dat zich daar een stalen staander bevindt? is dit standaard de procedure, naast een kozijn een stalen staander? (ik meet er wel metaal, maar niet heel sterk)

Dan nog: Als het zo is dat er een staander zit kan ik dan beter rechtstreeks de schroef in het staal draaien, dus zonder plug? (Wel eerst een gat in de tegel natuurlijk :D) Mijn ervaring/gevoel zegt dat dit beter vast zit. Het kan natuurlijk zijn dat dit uit den boze is... :)

Ik benieuwd!

Gr.Tom
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Fotootje ?
 

Marissentom

  • #3
Ik zal eens kijken wat ik kan doen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu