Douchecabine lekt, maar niet altijd..

Boortje

  • #1
Hallo,

Onze badkamer heeft een dubbele douchecabine. Soms lekt deze alleen weet ik niet wanneer dit nu is. Vooral wanneer ik de badkamer schoonmaak en dus veel water gebruik wil het gaan lekken.

Kan het zijn dat de voegen van de vloer wel waterdicht zijn, maar van de muur niet? En hoe los ik dat het beste op? Hebben jullie misschien nog tips om de oorzaak te vinden zonder dat ik mijn vloer moet openbreken?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Heeft dat misschien iets te maken met de verkleuringen die je in de verfrubriek meldt in het spuitwerk?

Ik begrijp het niet helemaal, daar zit de douche in een badkamer met spuitwerk wanden, hier heb je een douchecabine.

Misschien enige uitleg?
 

Boortje

  • #3
Ah..ok, ik zal het proberen..

We hebben een badkamer met dubbele douchecabine. De douchecabine is niet volledig betegeld, dus plafond niet en een ander onbelangrijk stukje niet. Wat wel betegeld is, is met van die kleine steentjes betegeld.

Zowel vloer als muren. Buiten de douchecabine bevindt zich de rest van de badkamer. Waaronder 2 wastafels en een hoekbubbelding (wat overigens steeds doorloopt, maar vandaag ben ik erachter gekomen dat de monteur van toen 6 jr geleden de boel verkeerd geinstalleerd heeft)

Daar waar echt water is, is betegeld, de rest is gespoten pleister of wat dat dan ook is. In ieder geval is het niet gestuct.

Dus dat is de badkamer..

De vraag die ik hier stel gaat dus over de douchecabine en de geplaatste steentjes. Ik vraag me namelijk af of de steentjes die aan de muur zitten (daar waar de douchekoppen hangen) wel met het juiste voegsel is gevoegd. Want als ik die schoonmaak met veel water, dan krijg ik namelijk vochtplekken in het plafond van mijn woonkamer..

Dus om terug te komen op jouw vraag, nee, dit heeft niets met mijn verkleuringen vraag te maken.

(Het huis zelf is zo'n beetje uit het jaar 0 (1889) en is van binnen gerenoveerd, alleen niet overal even goed)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bij een huis uit 1889 zijn de muren opgemetseld met kalkmortel, bij de werking van de muren zie je geen scheuren of scheurtjes omdat kalkmortel flexibel is.
Betegelen met kleine steentjes heeft als nadeel dat al bij de geringste werking er haarscheurtjes kunnen ontstaan in de voegen en daardoor dus lekkage.

Bij betegelen van deze muren is het aan te bevelen grote tegels te gebruiken, er ontstaan minder haarscheurtjes en de grote tegels geven ook wat meer stabiliteit aan de muren zodat de werking wat minder wordt.

Ik ben bang dat er niets anders op zit dan nieuwe tegels te zetten wilt u definitief van de lekkage af zijn, koop dan wel kwalitatief goede tegels en geen superaanbiedingen van de bouwmarkt.
Het is een rigoreuze maatregel maar soms zit er niets anders op.
 

Boortje

  • #5
Dat zou een verklaring kunnen zijn als we inderdaad tegen die stenen hebben gemetseld, maar dat is niet zo. Het huis is van binnen helemaal gerenoveerd en voorzien van voorzetwanden heet dat geloof ik.. . De badkamer is van houten raam en plaatwerk en weet ik wat daar nog meer voor gebruikt wordt.
 

EdP

  • #6
Hoofdverdachten zijn dus: (geen) kitwerk achter de rozetten en de voegen wat mij betreft. Het makkelijkst te controleren en verhelpen is het eerste, dus de kraan demonteren (hoofdkraan dicht) en de rozetten verwijderen, daarachter moet mogelijk nog gekit worden (met sanitair kit).

Als het de voegen zijn die lekken ... sterkte!
 

Boortje

  • #7
Pff, dat is lekker :( Gisteren had ik een monteur laten komen voor het badgedeelte. Die loopt namelijk al jaren door (weer een andere klacht), maar daar hadden we nooit wat aan gedaan.

Omdat het nu ruim een bad per dag was en mijn bad aangetast raakt, toch maar bellen. Eerst kregen we van die binnenwerkjes geleverd om te vervangen.. Hielp niet. Toen kwam er een monteur van de fabrikant zelf en die vertelde dat het verkeerd geistalleerd is. De inlaat is nu de uitlaat..grr..

Missie badkamer wordt steeds uitgebreider.. fijn zeg :shock:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu