Douchecabine stijl/wandrand lekt water

Brabantsworstenbrood

  • #1
Mijn nieuwe douchecabine heeft na plaatsing een lekkage van water, die komt uit stijl/wandrand rechts op de foto. Daar schuift het glazen paneel (naast de deur) precies in maar dit is niet het beste ontwerp (zie afbeelding 1).

We hebben water dat zich in die 'stijl' ophoopt tijdens het douchen en dan naar buiten lekt (zie afbeelding 2). Dit gebeurt aan allebei de kanten (douchecabine staat in een hoek op een douchebak (zie afbeelding 3). Een klusjesman heeft al meerdere keren de douchewand gekit, maar het blijft lekken.

Ik weet niet hoe we dit het beste op kunnen lossen, de glasplaat er dieper insteken zodat het afsluit past niet met de maat van de douchebak.
Dichtkitten van de naad waar er nu water doorkomt zou kunnen maar ik weet niet precies waarmee en hoe ik dat netjes zou krijgen, welke kit gebruik je daarvoor en is kit wel de oplossing die ik nodig heb? Kit lijkt mij een dikke streep als oplossing voor een kleine naad, is daar iets anders een betere oplossing?

Alle advies en ervaring is welkom, ik wil dit graag netjes oplossen (of als dat vakwerk vereist, op laten lossen) maar weet nu niet precies hoe.

Afbeelding 1: Type wandrand/stijl
randje.png

Afbeelding 2: Stijl/wandrand lekkage
lekkage2.png

Afbeelding 3: douche opstelling voorbeeld
douche.png
lekkage.jpg
 
Laatst bewerkt:

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
IK denk dat het buiten te voorschijn komt dat het zich verzameld.
En alles zal dan wel minimaal in elkander zitten omdat je dit zei:
de glasplaat er dieper insteken zodat het afsluit past niet met de maat van de douchebak.

Heb je hem dan wel juist geplaatst volgens instructie?


Ook valt me op dat je een schroef hier hebt zitten dus dat profiel zit verkeerd schroef moet binnen in zitten.
1679845761542.png
 
Laatst bewerkt:

Sani-man

  • #3
Zoals Henk reeds zei is er waarschijnlijk tijdens montage iets niet juist gegaan.
Schroef is om het muurprofiel en het profiel na waterpas montage aan elkaar te fixeren.
Het zal helpen om aan de binnenzijde de naad tussen het muurprofiel en de wand te kitten zodat er geen water tussen de profielen kan doorkomen.
Zitten er op de muurprofielen wel afdekplaatjes?
Is het muurprofiel volledig gekit voor montage aan de muur?
Is er gekit tussen het muurprofiel en de douchebak.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Brabantsworstenbrood

  • #4
Bedankt voor de reacties, hij is geplaatst volgens de handleiding. Wel is de leverancier inmiddels failliet/onvindbaar maar hebben we vanwege andere fouten in dit ontwerp het geld retour gekregen (de deuren hadden te korte rubbers die niet afliepen waardoor de douche over de gehele lengte van de deur lekte).

Het muurprofiel had geen afdekplaatjes. Het muurprofiel is gekit waar het aansluit met de maar maar het lekt niet tussen wandprofiel en muur. Ook muurprofiel en douchepak is goed gekit.
Het is tussen de twee delen wandprofiel dat er water op lijkt te bouwen en het lekt. Ik wil weten hoe ik dat het beste dicht kan maken omdat het een kier is die de lekkage veroorzaakt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
gewoon die stijlen om wisselen zodat wat nu buiten is dan binnen is.
Anders maar een goeie kopen.
 

Haplo

  • #6
Is het profiel waar het aansluit op de douchebak ook daar afgekit? Buitenzijde profiel helemaal afkitten, binnenzijde niet, dan kan het water weer terug lopen in de bak.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu