Douchebak zonder poten plaatsen

MickDive

  • #1
Hallo,

Ik wil een kunststof douchbak (bruynzeel Solid, 90x140cm) direct op het bestaand tegelwerk plaatsen, zonder poten! Het is een vlakke douchebak met opstaande randen, de bodem van de bak zweeft ca 1-2 cm (afhankelijk van het afschot) boven de vloer.
Helaas kan ik nergens vinden hoe ik zo'n een bak vlak op de vloer kan plaatsen, de enige handleidingen gaan over douchbakken met poten...

Ik zit eraan te denken om onder de douchebak een paar klodders tegelpasta op de vloer te leggen (t.p.v. de poten bij de hoge uitvoering) en hier de bak op te leggen en belasten tot de pasta uitgehard is.

Ik las op dit forum dat je de bak ook vast kan zetten PUR, heeft iemand hier ervaring mee? Voordeel hiervan is dat de onderzijde ook gelijk geïsoleerd (kraakvrij?) is

Heeft iemand nog tips?

Alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Intuïtief zou ik dan voor pasta over het hele oppervlak (ondervlak) kiezen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Pasta lijkt me zo niet geschikt omdat het dagen tot weken duurt voor het droog is voor er tegels op de wand gezet kunnen worden en de douche gebruikt kan worden.

Pur zou kunnen maar dan zal de slang van de spuitbus verlengd moeten worden om overal bij te kunnen, in de douchebak zal een behoorlijk gewicht geplaatst moeten worden om te voorkomen dat de bak omhoog gedrukt wordt, niet echt iets voor een onervaren klusser.

Blokjes op maat gesneden rubber die met kit op de vloer vastgezet worden is een optie, vooral aan de zijkanten voldoende blokjes plaatsen om scheuren van de kitrand tussen tegels en douchebak te voorkomen.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waar laat je dan de syphon?
 

MickDive

  • #5
Bedankt voor de reacties!

De bestaande badkamervloer is ca 10 cm verhoogd met zand cement i.v.m. het (oude) leidingwerk wat er onderdoorloopt, hier heb ik ruimte gehakt voor de sifon en afvoer naar de standleiding.

De lange uithardtijd van de pasta heb ik inderdaad over het hoofd gezien.
Voordeel van de pasta is wel dat alles op het gemak geplaatst en verschoven kan worden... Ik kan natuurlijk kijken hoe lang het duurt voordat een flinke klodder uitgehard is! Een week droogtijd is niet handig, maar wel te overzien!
Ik kan natuurlijk ook een paar klodders (sneller drogende) specie onder de bodem doen, maar m'n voorkeur gaat uit naar een pasta die flexibel blijft!

PUR kan ik natuurlijk ook in stroken (of dotten) op de vloer spuiten en hier de bak op plaatsen (en belasten) de ruimte onder de bak is slechts 1-2 cm en de vloer is vlak....

Die platte douchbakken zie ik steeds vaker, is er geen standaard oplossing voor???

Gr Mick
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu