Douche ventilator slaat niet aan/uit

Humphrey

  • #1
Hallo,

Ik had in mijn badkamer een ventilator met timer en vochtsensor. Deze sloeg aan als het licht aan ging en zodra het licht uit was ging de ventilator na een paar minuten ook uit.

Ineens deed de ventilator het niet meer en na een paar dagen sloeg hij ineens aan, terwijl het licht uit was en hij ging niet meer uit. De ventilator zit er al jaren, dus ik dacht, hij zal wel defecht zijn (iets met de vochtsensor of zo) dus maar even een nieuwe ventilator kopen.

Nieuw ventilator gekocht en geinstalleerd.

De spanning uitgeschakeld in de meterkast, ventilator geinstalleerd bruin op L, zwart op LT en blauw op N (zelfde bedrading als de vorige ventilator en niets gewijzigd in de bedrading).

Nadat ik de ventilator geplaatst had, heb ik de spanning weer ingeschakeld, en de ventilator ging direct aan (terwijl het licht nog uit was).

Het is vervolgens nu zo dat de ventilator aan gaat als het licht uit is en uit gaat (na een paar minuten) als het licht aan gaat. Verkeerd om dus.

Zoals gezegd, ik heb niets gewijzigd in de bedrading, maar heb werkelijk geen idee wat de oorzaak is en hoe dit is op te lossen.

(mogelijk zit er ineens een storing in de bedrading en was de vorige ventilator niet defect?)

Graag advies.
 

Starter01

  • #2
Iets aan de schakelaar gedaan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu