Douche kouder dan dat je instelt??

Jewel83

  • #1
Hallo,
Ik heb een probleem met de douche: ik heb een mengkraan waarbij je aan de ene kant de kracht van de straal kan instellen en aan de andere kant de temperatuur. Nu is het al een tijdje dat als je bijv. de douche op 38 graden instelt dit geen 38 graden wordt maar veel kouder. Als je het naar iets van 50 veranderd heb je kans dat het wat warmer wordt maar nog steeds niet dat je een hete douche hebt (anders zou het ook veel te heet zijn).
Weet iemand waar dat aan kan liggen: moet de kraan vervangen worden of ligt dit aan de thermostaat?
Ik hoop dat iemand hier raad mee weet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Graag merk en type van de kraan of een foto waar de kraan herkenbaar op staat.
 

Jacovrie

  • #3
In de meeste gevallen is dit toch een kwestie van verkalking. Binnenwerk (thermostaat e.d.) ontkalken, kraan weer in elkaar zetten en deze vervolgens afstellen. Wanneer dit niet werkt, dan is er toch wat meer aan de hand en lijkt het er op dat de thermostaat kapot is.

Hoe de ontkalking voor deze kraan gedaan moet worden is afhankelijk van het merk. Vandaar de reactie van Jan. In dit forum zijn de stappen die moeten worden gedaan al diverse keren en voor verschillende merken kranen aangegeven. Graag verwijs ik hier naar.

Wanneer de kraan weer correct werkt of wanneer er een nieuwe kraan opgezet is, denk er dan aan om de regelkant van koud naar warm frequent te draaien van koud naar warm en terug. Het gaat er dan om dit te doen bij stromend water. Vaak wordt de thermostaatkraan op de 38 graden gezet en niet meer versteld. Hierdoor treedt versneld verkalking op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu