Douche afvoer lekt langs kitranden, hoe op te lossen ?

Rene_himself

  • #1
Beste klussers,

Een jaar of 4 geleden hebben wij onze badkamer laten maken. Helaas is dat niet helemaal zonder slag of stoot gegaan en is de aannemer derhalve niet voornemens te helpen bij het onderstaande probleem.

Een paar weken terug zag ik tot mijn schrik een vochtplek onder de douche aan het plafond op de begane grond. Via de verzekering is er een bedrijf gekomen die heeft vastgesteld dat de afvoer in orde is en dat het probleem in de kitnaden zit die rond de afvoer zitten.

Wij douchen direct op de vloer, daarom ligt er op de vloer een zgn envelop (was nieuw voor mij :lol: ) met in het midden de (kunststof) afvoer. Rond de afvoer zit een kitnaad van 2 tot 3 mm.

Nu ben ik zelf niet onhandig maar van kitten heb ik weinig verstand. Zeker gelet op de ruimte die er is om te kitten vraag ik mij af wat de beste manier is om de tegels en putje waterdicht met elkaar te verbinden. Ik heb al gelezen over twee componenten kit/lijm etc. En stel mij voor dat je ook iets tussen de ruimte kunt gieten en het zo waterdicht te maken.

Graag jullie mening.


 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Alle kit rondom het putje verwijderen met een mes, daarna met kitverwijderaar de voegen zo schoon mogelijk maken en daarna kitten met een goede kwaliteit kit zoals sanitairkit of liever nog polymeerkit.
Kit hecht niet op (oude) kit.
 

Klusser69

  • #3
Zo te zien is de kitstrook wel erg smal.zo krijg je nooit de kit tot op de bodem van de kier.
En als dekit er alleen oppervlakkig om het putje heen zit zal het altijd loslaten en gaan lekken.

Misschien moet je met een dremel de ruimte tussen de tegels en het putje iets vergroten tot 3 a 4mm.
Daarna goed schoonmaken en met sanitairkit goed vullen,
daarna beetje zeepsopwater op spuiten en met je vinger afwerken.

(Wel eerst alles goed laten drogen dus een tijdje niet douchen, want er zit vocht onder de tegels die de hechting van de kit nadelig beinvloed.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu