Doorvoer capaciteit douche WTW

Patman

  • #1
Beste,

Ik heb een vraagje over de Douchepijp - WTW:

Het wordt bij mij lastig om dit aan te sluiten op enkel de toevoer naar mijn combiketel en op de koude toevoer van mijn douchekraan. Wat wel mogelijk is om het aan te sluiten op de centrale koudwater leiding die naar boven gaat en die zich uiteindelijk vertakt in de toevoer naar de combiketel, de koude toevoer naar de douchekraan, maar helaas dan ook naar de koudwater toevoer van de wastafel en van de koudwater leiding van de wasmachine.

Waar ik me zorgen om maak is of de capaciteit van de koude water wat door de WTW naar boven gaat voldoende is wanneer ik zowel aan het douchen ben en de wasmachine draait en misschien ook nog iemand zijn tanden poetst.

Weet iemand of dit inderdaad een probleem is?

Ik hoor het graag.

Groet,

Patrick
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Als u de maten van de diverse buizen opgeeft kan iemand er misschien iets zinnigs over zeggen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Staat het niet in de specs?

Persoonlijk zou ik nooit koud water van kranen via de wtw laten lopen. Als je koud water wil tappen, krijg je een vieze lauwe stroom als iemand aan het douchen is of heeft gedouched.
Voor de wasmachine en cv toevoer maakt het niet uit.

Let erop dat de leidinglengtes zo kort mogelijk zijn.
 

No Hands

  • #4
Dan mis je het hele punt van die douche wtw. Die is er om energie te sparen tijdens het douchen. Niet om tijdens het douchen warm water te maken voor alle andere aftappunten. Je doucht, het meeste warme water valt naast je en de restwarmte daarvan wil je gebruiken om de rest van je douchebeurt op te warmen.

Alle andere manieren van aansluiten zijn zinloos tenzij je wasmachine met hotfill altijd draait als jij koet douchen oid.
 

R0cc0

  • #5
Volgens de website van de leverancier:

"De grootste besparing wordt echter vekregen door zowel het leidingwater dat naar de koudwateraansluiting van de douche gaat, als het leidingwater dat naar de ketel gaat aan te sluiten op de uitgaande leiding van de douchepijp-wtw."

Behalve in nieuwbouw situaties lijkt het me vrijwel onmogelijk om de WTW alleen op de de douche en de CV ketel aan te sluiten.

Gewoon tijdens het douchen niet de wasmachine aanzetten of de WC doorspoelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu