Door slappe muur/deurlijst boren.....

BlackEye

  • #1
Om wat aan de geluidsoverlast te doen van het trappenportaal buiten mn voordeur, heb ik het idee bedacht een extra 'deur' te bevestigen over de bestaande heen, die dan de geluidskieren afdekt.. Nu wilde ik de deur bevestigen dmv scharnieren aan de lijst van de deur die er al zit. Toen ik boorde was het 1 cm hout, en toen slap gruis oid van de slappe muur. Iemand zei dat ik het beste door de list en muur heen kan boren, zodat ik er aan de andere kant(binnenkant halletje) weer door heen kom, en dan vervolgens een 'schroefdraad' oid bevestigen, zodat ik daar de duerscharnieren aan kan hangen. Weet iemand wat voor materiaal daarvoor het beste gebruikt kan worden??
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Ik denk niet dat die extra deur, de geluidsoverdracht zal verminderen.
Het geluid komt ook door de rest van de muren.

Ik weet niet wie je op dit idee heeft gebracht, maar het zal weinig nut hebben. :?
 

BlackEye

  • #3
De situatie is nu als volgt, mijn voordeur zit in een houten omlijsting.. naar mijn gevoel komt er extra geluid binnen door de deurspleten/kieren. Aan de buitenkant bevestig ik dus een 1,8cm dikke plaat, die 'over' de bestaande deur heenvalt omdat ie aan de zijkanten wat groter is. Deze '2e deur' valt weer precies in de houten lijst, dus omsluit ie de spleten volledig. De tussenruimte van de beide deuren wil ik beplakken met isofix schuimplaten.
Ik heb dit idee zelf bedacht, en volgens mij KAN het werken(wishful thinking..?) Het geluid hoeft niet volledig te verdwijnen, als het maar ieg wat gedempter wordt! Ik wil ook uiteindelijk de gangmuur beplakken met isofix/gipsplaten..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Do what you wanne do.

Als je de spleten tussen de deur en omlijsting (kozijn) af wilt dichten, kun je beter tocht strips gebruiken.
Een plaatje van 18 mm zal echt geen geluid tegen houden.
 

Whimpey

  • #5
Ben het eigenlijk wel met Peter eens. Tochtstrip isoleert namelijk (ook geluid) beter dan een 2e deur plus is het stukken minder werk.
Maar zoals ik jouw vraag een beetje doorspit kom ik eigenlijk alleen maar tot de conclusie dat je moet gaan werken met draadeinden met aan beide zijden een sluitring en moer. Thermisch verzinkte voldoen daarvoor prima en zijn een tikkie (of een paar tikkies) goedkoper dan RVS draadeinden. De lengte van die draadeinden is uiteraard afhankelijk van de dikte van de muur/stijl. De dikte hangt uiteraard weer af van de gaten in je scharnieren (al kun je daarvan de gaten uiteraard weer voorboren. Als scharnier kun je een(beter is twee of zelfs drie (bij één wankelt het zo)) gewoon deurscharnier gebruiken. De sluiting van de deur daarentegen is weer een heel ander verhaal. Valt die tweede deur op of in de stijl? Valt hij OP de stijl zou je een poortsluiting kunnen overwegen, afhankelijk of je deze deur afsluitbaar(met slot dus) wilt maken. In het simpelste geval een gewone poortgrendel dus. Uiteraard wel 1 met twee hendels natuurlijk. Ik ga er tenminste van uit dat je die tweede deur zowel van binnen als van buiten wilt kunnen opnenen.
Valt die deur IN de stijl kun je wellicht weer een gewoon slot gebruiken zoals in de voor/achterdeur zit.
 

BlackEye

  • #6
Bedankt voor je reactie!
Ik krijg verschillende reacties over mijn plan, hier wordt gesuggereerd dat het niets zou helpen, anderen vinden het juist een goed idee. Ik zal het nog iets specifieker uitleggen. De voordeur van mijn hal laat veel geluiden door, waarschijnlijk door de kieren van de deur en lijst eromheen... Aan de buitenkant van de voordeur wil ik dus een plaat van 1.8 mm bevestigen, aan de rand van de deurpost, en deze plaat is van alle kanten zo'n 2 cm breder dan de deur, dus de kieren van de deur worden volledig afgesloten door de nieuwe plaat. De tussenruimte van de deur met plaat vul ik ook nog eens op met dat isofix schuim(de ruimte is zo'n 3 cm..). De plaat-deur kan ik van binnens huis dichtdoen met een scharniertje, als ik wegga dan hoeft de deur natuurlijk niet echt op slot, omdat de ECHTE deur dat al is..
Mijn theorie is dus dat het afsluiten van alle kieren, plus het verstevigen van de 'deurmassa' dus wel zeker wat geluid kan dempen(daar gaat het vooral om, dempen..). Verder ga ik van binnenshuis de slappe wand naast de deur ook nog aanpakken, maar dat komt later!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu