Donker ratelend geluid Miele T442C Condensdroger

Wakuwaku

  • #1
Ik heb een probleem met de droger. Het betreft een Miele T442C.

Aller eerst maakt de motor sinds ik hem heb, hij is tweedehands gekocht, een redelijk "electrisch" geluid. Ik bedoel je hoor echt een electromotor draaien, harder dan normaal. Dit is natuurlijk redelijk moeilijk uit te leggen.

Sinds 2 dagen hoor ik nu een donker geluid erbij. Ik heb de droger onmiddelijk uitgezet en hem laten afkoelen.

Als ik nu de trommel draai gat dat een beetje krakend en niet vloeiend, alsof er zand tussen het lager zit. Je voelt ook meer weerstand.

Ik heb hier een beetje rondgekeken op het forum en lees dat lagers eigenlijk niet zo snel kapot gaan bij een Miele droger.

Ik kan hem wel gewoon aanzetten maar dan hoor ik naast het "electrische" geluid wat ik hierboven beschreven heb, een donker brommend geluid erbij. Ik ruik geen vreemde dingen zoals een brandlucht, hij droogt ook gewoon goed.

Wie o wie helpt me uit de brand, ik wil hem graag morgen even opereren.

Alvast bedankt voor de moeite.
 

Wakuwaku

  • #2
Ben er mee bezig geweest maar kan het niet ontdekken.

Heb de plaat achter in de trommel eruit gehaald.

Aan de voorkant het hele plastic omhulsel weggehaald en hier en daar de stofzuiger erin gezet.

Heb de moed opgegeven en ik denk maar dat ie Marktplaats op gaat.

Nu ie in elkaar zit en ik zet hem aan, dan ruik ik een brandlucht, kan dat zijn van stof wat ik losgemaakt heb en heb willen wegzuigen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Misschien toch maar even wachten of de witgoedspecialisten nog een oplossing hebben ?
 

Wakuwaku

  • #4
Het probleem is met 2 kinderen en een 3e op komst kan ik niet te lang wachten, het huis ligt al vol was. Hij draait wel weer dat wel maar durf hem niet aan te laten staan, heb er geen vertrouwen in.

Morgen wil ik een spinternieuwe gaan kopen en dan ben ik er voorlopig vanaf. Het is verder altijd een heel goede machine geweest en ziet er nog heel mooi uit, maarja wij drogen 's-nachts en ik durf hem niet te laten draaien als ik slaap.

Iemand die er werkelijk verstand van heeft en weet wat ie doet zal hem denk ik zo gemaakt hebben en voor weinig geld een goede machine hebben.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu