Bosch droger met warmtepomp serie 8 - ratelend geluid

Bart-vl

 • #1
Hey,

Ik heb een probleem met onze droogkast van Bosch serie 8 - E nr.: WTW87560FG/02, type WDT65, WTWS7560FG.
Deze maakt een ratelend geluid dat van de motor of motorsteun lijkt te komen.

Ik heb de achter en zijplaat eraf gehaald. De ventilator zit goed vast en met de platen eraf maakt hij nog steeds dit geluid. Zie het filmpje.
Ik heb de indruk dat als ik de motorsteun wat tegenhoud het geluid mindert.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Motor die versleten is? Machine is ongeveer 5 jaar oud maar wordt wel intensief gebruikt.

Alvast bedankt voor het meedenken!

Bart

Filmpje 1:
Filmpje 2:
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Bart-vl

  • #2
  Update: Als ik de motorsteun naar beneden druk tijdens het draaien aan de kant van de spanveer verdwijnt het ratelend geluid. Dus door het drukken trek ik de motor meer naar beneden en de spanrol wat naar rechts...
   

  Lampje45

  • #3
  Veertrekker.gif

  Maak van een stukje bezemsteel en een nylon koord een veertrekker waar je de spanveer mee loshaalt.
  Dan kun je de riem verwijderen van de motoras en draaien. Hierdoor kun je uitsluiten of het geluid uit de trommel en de geleiders komt of uit de ventilatoren.
  Als ik zo het geluid hoor schat ik in dat er iets als een munt in de linker ventilator zit die zich tussen de rand door gedrongen heeft. En nu de schoepen raakt. Als het geluid uit de trommel komt, dan zou bijv. een BH beugel de oorzaak kunnen zijn. Kijk ook de rond van de trommel even na op vervormingen en beschadiging van de viltafdichting aan de voorzijde.
   

  Lampje45

  • #4
  Linker ventilator moet zijn ventilator
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu