TV Beeld wordt donkerder

willem944

  • #1
Bij onze Samsung tv wordt regelmatig het beeld donkerder. Als ik hem dan uit- en weer inschakel is het weer helder. Soms helpt 1 keer aan en uit, gisteren bleef het beeld pas na drie keer helder.
Iemand enig idee?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij veel TV's bestaat de optie om de helderheid afhankelijk te laten zijn van de helderheid van de omgeving van de televisie. Komt de zon door, dan wordt ie helderder, id het donker in de omgeving dan gaat ook de helderheid van de TV terug.

Dat werkt dmv. een sensor vooraan op de TV en is vrijwel altijd via de instellingenmenu's aan of uit te schakelen. Misschien heb je dat ooit (per ongeluk) geactiveerd? Kijk even bij de instellingen van het beeld of er wat bij staat over 'helderheid aanpassen aan omgeving'. Ik kan helaas geen handleiding voor je TV downloaden omdat je geen exact typenummer hebt vermeld. Samsung heeft nu eenmaal meer modellen televisie gemaakt dan alleen die van jou. :wink:

Anders is er waarschijlijk een defect in de TV waar je zelf niets aan kunt repareren.
 

willem944

  • #3
Hallo Kees,
Ik ben bang dat het het laatste is. TV doet het ook wel 's avonds als het verlichtingsniveau constant is. Maar vanavond weer de hele avond niet.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu