DIY fitness rack sterk genoeg?

m1997

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben van plan om een eigen fitness rack te maken, zodat ik thuis lekker mijn oefeningen kan uitvoeren.
In de bijgevoegde foto zien jullie het design. Totaal wordt het rack 100b x 100d x 170h.

De twee staande en schuine palen zullen vuren 69x69 zijn. De liggende latten, de bovenste verbinder en de achterste verbinder zullen vuren 44x69 regels worden. Aan de achterkant worden de twee schuine verbinders bij elkaar gehouden door een vuren plank. Het doel hiermee is om ervoor te zorgen dat het geheel niet gaat wankelen en de constructie stevig blijft. Ik heb zitten twijfel om hier een kruis van te maken met steigerbuizen, maar is dat echt nodig of is deze plank voldoende?

Aan de zijkant van de staande en schuine balken zitten per kant 4 pijpen. Dit zijn stijgerbuizen die vanaf de binnenkant met een voetplaat worden vastgezet. Hier kan ik dan halterschijven aan opslaan (max 70 kg per buis).
De dragers voor de halter wil ik vastzetten met een bout door de balken, zodat hier het gewicht op rust, en daarnaast zet ik deze nog vast met een extra schroef.

Denken jullie dat dit een stabiel en sterk systeem is? De dragers moeten een kilo of 150 aankunnen, wat natuurlijk wordt verdeeld over 2 punten. Aan de zijkant komen dus halterschijven te hangen, dit komt ongeveer neer op 100 kg per kant, wat dan is verdeeld over 4 buizen.

Graag jullie feedback :D

Fitness rack.jpg
 
Laatst bewerkt:

m1997

  • #2
Iemand?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #3
Beetje geduld... zijn hier ook maar vrijwilligers....
 

m1997

  • #4
Wil hem graag deze week bouwen, nu er korting is bij Karwei:mrgreen:
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Een steigerbuis is bij mij 48,3 mm.
Deze door een stijl van 69 mm wordt geen succes, er blijft te weinig hout over.
Hoe wil je de verbindingen maken? Als de 150 kg erop valt, dan is een paar schroeven in het kopshout onvoldoende.
 

m1997

  • #6
Bij onze Karwei hebben we steigerbuizen van 27mm, deze kunnen vastgezet worden met bijbehorende voetplaat. De pijp gaat door het hout en komt dan in de voetplaat waar het wordt vastgezet met een bout. De voetplaat wordt aan de binnenkant op de staande paal geschroefd.

Bedoel je als verbinding de halterdragers? Ik twijfel inderdaad of die het gaan houden. Ik dacht dat een lange bout door de staande en schuine balk het gewicht op zouden vangen. Jij denkt dus van niet?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
Ben bang dat je dit met hout niet snel stevig genoeg gaat krijgen. Iets in elkaar lassen met stalen buizen is een robuuster plan...
 

m1997

  • #8
Heb helaas geen las apparaat en kan ook niet lassen.
Wat zou je adviseren naast lassen?

Ik heb wel dit gevonden. Is dit sterker als drager?

Dan verder nog de vraag of het geheel stevig is tegen wiebelen, met name de plank aan de achterkant die de twee schuine balken verbindt?
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
9
8
5
2
12

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu