DISPLAY VAN SIEMENS lf98ba540 VERBOUWEN

Adboer

 • #1


Mijn afzuiger een Siemens LF98BA540 is er van de ene dag op de andere dag mee opgehouden. Hij doet helemaal niets meer.
De printplaten zijn getest en volgens de deskundigen GOED. Inmiddels weet ik dat het printplaatje van de bediening niet meer intact is, een nieuwe kan ik nergens vinden.
Nu ben ik van plan om het huidige display te vervangen door iets eenvoudigs. De motor werkt wel mits separaat 220 V gevoed (op witte en blauwe draad). Behalve deze kleuren zie ik van de originele print vertrekken een rode,zwarte en grijze draden.
Iemand een idee waar deze draden voor zijn? Mijn gedachte is om maar 1 snelheid te gebruiken en voor de lampen maak ik een aparte 12V voeding. Maar mogelijk kan ik nog wel meer snelheden creëren met de 3 draden (rood,zwart en grijs). De weerstand tussen de draden onderling varieert van 100 ohm tot 10 ohm. Her en der lees ik dat de grijze met de witte verbonden moet worden (onderling 20 ohm weerstand) en de blauwe met de zwarte onderlinge weerstand 50 ohm) en dat ik van de rode af moet blijven.
Wie kan hier iets zinnigs over zeggen? Ik wil de afzuiger graag behouden (weinig lawaai) maar vraag mij ook wel af of mijn idee toepasbaar en praktisch is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • S.oldeerbout

  Specialist Keukenapparatuur
  • #2
  Https://www.bosch-home.nl/artikeloverzicht/00653393

  Zou eerst het bedieningsprintje eens openmaken en vermoedelijk wat vetaanslag verwijderen, als het daar aan ligt tenminste , het zal me ook niets verbazen als je daar een nieuwe in zet hij het nog niet doet.
   

  Adboer

  • #3
  Dank voor de reactie. Ik heb dat omhulsel geopend en daar zag ik dat een stukje print al was weg gevreten (R12 en C5) bij de lamp switch. Ja ik realiseer mij dat het nog maar de vraag is of hij het doet.
   

  DSR9500

  • #4
  Foto ?
   

  Adboer

  • #5
   

  DSR9500

  • #6
  Meet eens met een ohmmeter of de schakelaartjes goed werken.

  zo niet, dan metalen vierkantje iets oplichten met mespuntje en er contact spray tussen spuiten.
  en dan ff veel schakelen.
   

  Adboer

  • #7
  Dank voor de belangstelling en tips. De toetsjes werken perfect, maar componenten weg op de print (laatste foto) zijn wellicht dodelijk, ook voor de rest.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu