Dikte zandbed voor tegelvloer kelder

VastOceans

  • #1
Beste klussers,

Een vraagje over het leggen van tegels in mijn kelder en de minimale hoogte van het zandbed.

Het betreft een kelder met een oppervlakte van 9m², en waarop tegels komen te liggen van 60x60 cm. De ondergrond is nu harde klei die redelijk droog is.

Mijn vraag: is het voldoende om hiervoor een zandbed te leggen van slechts 3 a 5 cm? In deze kelder zal ik niet vaak komen, en van regen en plantgroei is geen sprake.

Alvast dank voor het meedenken.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #2
Redelijk droog is niet echt droog dus kijk goed uit welke tegels je gebruikt, gebruik geen gecoate tegels oid. maar gewoon beton tegels.
Dichte tegels zullen gaan zweten en nat worden.
Verder hoef je alleen maar zand te gebruiken om de vloer vlak te krijgen, je hoeft geen rekening te houden met vorst oid. (ik neem tenminste niet aan dat het er zal gaan vriezen)
Dus even een waterpaslijn zetten en zorgen dat de vloer mooi vlak is.
Extra straatzand kan alleen maar als voordeel hebben dat het beter vocht doorlatend is dan de klei maar staat er nu nooit water dan zou ik een zo dun mogelijke laag zand gebruiken om alleen makkelijk uit te kunnen vlakken.

suc6

Gerrit
 

VastOceans

  • #3
Dank voor reactie Gerit.

Ik schat in dat ik voor een oppervlakte van 9m2 dan goed uitkom met ongeveer 15 zakken zand van 25 kg, waarmee ik dan iets van 2,5 cm zandbed heb.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Zorg er voor dat je het zand goed aanstampt en mooi vlak maakt dan kun je de tegels er zo opleggen en liggen ze meteen goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu