Dikte belangrijk granieten werkblad? En nog een vraagje.....

Amash

  • #1
Beste mensen,

Graag wil ik weten of de dikte van een granieten werkblad van belang is. Wij hebben een offerte gekregen voor een blad van 3cm. dik maar iemand tipte ons dat dat makkelijk 2 cm. kan zijn, ook i.v.m. de kosten. Ik heb geen idee of dit iets uitmaakt.....

Verder nog een vraaje over wokbranders: wij hebben een ***** gaskookplaat 90 cm. op het oog met aan de linkervoorzijde een wokbranders. Ondanks dat ik regelmatig oosters kook en ook roerbak heb ik niet per sé een wokbrander nodig. Een wokbrander is toch wat groter en daarom dachten wij aan een zespitter van ***** (met kookkeur keurmerk dus volgens mij met thermo-beveiliging A+ branders etc.) máár is dat handig, is het net zo solide als een *****...? Gebruik je überhaupt wel zes pitten tegelijk? Ok ok wij hebben een groot gezin met 4 kinderen, maar toch... ik weet het niet hoor.

Wil iemand s.v.p. reageren?

Ontzettend bedankt!

Amash

Merken verwijderd. Siteadmin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een gezin met kinderen is het wel verstandig om die 3 cm dikte aan te houden, een grote pan te hard op het aanrecht en de 2 cm plaat is zo kapot.

Over het verschil tussen de merken wordt op dit forum geen antwoord gegeven.

Zes pitten is mooi wanneer er veel, en hopelijk lekker, gekookt wordt, de pitten zijn dan wel handig.
U kunt een aantal dagen in de gaten houden hoeveel pannen er gebruikt worden bij het koken, moet er soms even gewacht worden dan is meer pitten ideaal, de ruimte die ze extra innemen is niet zo groot.
 

Amash

  • #3
Beste Jan,

Bedankt voor je reactie. Dit is concreet advies waar ik echt iets aan heb! Ik wist niet dat er geen merken vergeleken mochten worden, doet er voor mij niet toe want ik geloof dat zowel miele als atag degelijk spul is.

Alleen heeft ***** (volgens mij) geen 6-pitter op rvs en vind ik het design van ***** iets strakker. Wat ik wél belangrijk vind is de thermo-elektrische vlambeveiliging. Eerlijk gezegd dacht ik dat dat tegenwoordig bij álle gas-kookplaten zou zitten (van goedkoop tot duur) maar ik zie het alleen bij ***** en ***** terug. Of betekent "kookkeur" bij ***** ook dat er een beveiliging op zit?

Alvast bedankt!

Merken verwijderd. Site-admin.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Probeer eerst eens wat je kwijt kan op een 6 pitter.

Een 6 pitter die de ruimte inneemt van een 4pitter kan je nl. nooit 6 pannen kwijt.

Ik heb hier een kookplaat waarbij je zelfs moeite heb om er 3 tegelijk aan te hebben, de pannen staan dan niet geheel boven de vlam.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu