Ben ik dom? Bosch vaatwasser deurpaneel monteren

Deklusser21

  • #1
Het eerste boorgat zit circa 2 cm vanaf de bovenkant van de mal.

Ik begrijp dat je de vaatwasser moet neerzetten, dan de mal ervoor, en dan moet je aftekenen waar je andere deurtjes zitten. (toch?)

Vervolgens moet je dan waar het lijntje zit, precies aan de bovenkant komen van het paneel. Kortom aan de bovenkant steekt het papier dan wat uit.

Maar ik snap dat niet. Want je wilt toch dat het paneel juist wat lager komt? Als je het vel dan juist wat omhoog trekt zit het paneel toch ook hoger?

Ik snap er niks van. Ik dacht juist als je deurtje 0,5CM speling met het blad heeft, je de mal 0.5cm lager moet leggen. Maar zois het dus niet. Wie o wie kan hier duidelijkheid in verschaffen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Er wordt van uit gegaan dat de kale vaatwasserdeur op gelijke hoogte zit als het kastje er naast zie 4.
 

Deklusser21

  • #3
U heeft mij de vorige keer ook goed geholpen, maar nu snap ik het helaas nog steeds niet.

Bedoeld u, dat de bovenkant van de vaatwasser gelijk uitgelijnd is met het kastdeurtje ernaast? Ik dacht dat juist NIET de bedoeling was en dat ie helemaal strak tegen de bovenkant moet?

Stel dat ik doe wat u zegt, wat valt er dan af te tekenen op het deurpaneel? Ik bedoel dan zouden de gaten toch altijd zo zijn dat je gewoon de gehele mal op de deur plaatst? Maar toch kun je hem wat naar boven schuiven. Wat is daar de functie van/voor?

Sorry hoor, en alvast bedankt voor uw tijd
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Je maakt een beredeneringsfout , als je het paneel lager wilt hebben komt het bevestigingsmateriaal hoger.
Zet het toestel tegen het werkblad aan zodat deze goed vaststaat , mijn eerdere opmerking vergeten.
 

HortensH

  • #5
Ik heb hier exact hetzelfde probleem, we komen er echt niet uit :-(
Hoe heb jij het verder opgelost. Ik hoor heel graag van je/jullie!
 

Petervandervos

  • #6
Heb het net gedaan. Wat je moet doen is de mal tegen de deur van de vaatwasser houden. Dan zie je waar de gaten die je moet boren overeen komen met gaten in de deur.

Het kan zijn dat je een millimeter hoger of lager moet zitten omdat de vaatwasser niet heel strak tegen het werkblad zit of juist erg strak.

Deze millimeter afwijking breng je over met de mal op je deur. Even de mal vastplakken met plakband zodat hij niet verschuift en dan de gaten met een 2 millimeter boor boren (max 1,2 cm diep).

Nadat de haken erop geschroefd zijn en het dubbelzijdig kleefband erop geplakt is kan je de deur in de deur van de vaatwasser haken.

Je moet hierna 6 schroeven uit de vaatwasser deur schroeven. Hier vergiste ik mij in omdat er veel meer schroeven in de deur zitten. Even op de mal kijken welke schroeven je moet hebben dus.

Veel succes met de inbouw klus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu