Deurklink niet meer vast te schroeven

Stax

  • #1
De rozetten rond de klinken van mijn binnendeuren zitten met hele korte schroefjes in het hout van de deur geschroefd. Dit hout (tussen buitenzijde deur en metaal van het loopslot) is echter zo dun dat de schroefjes er steeds na een paar maanden uitgetrokken worden. Inmiddels heb ik de rozet al een keer of drie gedraaid zodat er nieuw hout is voor de schroefjes, maar nu kan dat niet meer en de klink komt alweer los. Ik dacht eraan om met zelftappertjes dan maar in het metaal van het slot te schroeven, maar kan dat ongestraft? Of is er een betere oplossing?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik zou ze proberen vast te kitten met een ms polymeer kit.
 

Black Knight

  • #3
Kan je de rozetten niet met patentboutjes vast zetten, dus door en door de deur aan elkaar?
Dan moet wel het slot in kwestie de benodigde openingen hebben.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Rozetten zijn niet te vergelijken met slotplaten of schilden, er zijn geen mogelijkheden ze met patentboutjes vast te zetten, er zitten daarvoor geen gaten in het slot.

Ik heb het weleens opgelost door carrosserie ringen te gebruiken, er zijn dunne en dikke ringen, de dunne moet u hebben.
Teken de rozet af door er afplakband in een vierkant omheen te plakken.
Boor gaatjes in de ringen, precies op de plaats van de gaten in de rozetten en tap er schroefdraad in van M3 of M4.
Verwijder het slot, zorg dat er voldoende ruimte is voor de ringen, het slot moet er immers nog weer in.
De ring aan de binnenkant van het slotgat houden en de rozet met precies passende boutjes vastzetten, de boutjes mogen niet doorsteken anders past het slot er niet in.

Een heel verhaal maar erg moeilijk is het niet.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #5
Het hangt een beetje van de ouderdom van de sloten af, maar rozetten met patentboutjes zijn wel degelijk te plaatsen dan.
De patent bouitjes zijn wel wat dunner van diameter dan de patentboutjes die denk ik Jan bedoeld. De oudere sloten hebben zoals Jan ook al aangaf enkel gaten voor langschilden

Ik werk er zeer regelmatig mee.

In het ergste geval zul je de sloten moeten vervangen of eventueel gaten boren in de slotkast; indien er niets in de weg zit vamn het slot zelf.
sloten zijn nl niet geheel opgevuld met een binnenwerk
 

Stax

  • #6
Dankjewel allemaal! Ik ga het slot eens demonteren om te kijken of en waar er gaatjes zitten. Als deze er niet zijn ga ik zelf maar eens aan het boren. :twisted:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu