Deur van de schuifpui verwijderen

Kluskampioene

  • #1
I.v.m. het schilderen van de buitenboel moeten we de deur van de schuifpui verwijderen. AHij lijkt alleen aan de bovenkant een paar mm tekort te komen om hem eruit te kunnen liften. De stalen of aluminium strip aan de bovenkant kunnen we niet zonder ijzerzaag verwijderen. Ik hoop dat iemand ons de verlossende tip kan geven.

 

Techno tim

  • #2
In de bovendorpel zit in het midden vaak een afdichtings/optil blokje .
Door deze te demonteren krijgt de schuifvleugel meer ruimte zodat je deze meer onhoog kunt tillen.
Wat ook wel eens voorkomt is dat de bovendorpel is doorgezakt waar door je niet meer genoeg ruimt overhoudt.
Dan kunt u proberen deze op te krikken
.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #3
De aluminium boven regel, zit geschroefd en deze kun je demonteren.
Daarna het geheel gewoon wegnemen.

Uitgaande dat het een hef schuif deur is en zoals ik het zie is het dat type.
 

Kluskampioene

  • #4
Het gaat om een hefdeur en die aluminium regel is inderdaad geschroefd, die schroeven hebben we ook verwijderd maar hij zit in de pui "verwerkt" we zullen echt een ijzerzaag moeten hanteren om hem los te krijgen. Hoe moet je (na het doorzagen) trouwens die regel eruit halen want hij zit in de gehele bovendorpel.

We hebben overigens het idee dat de pui iets verzakt kan zijn is er dan nog een manier op de latei c.q. gehele achtergevel op te krikken?
 

Alex S-B

  • #5
Boven bij de twee hoeken zitten als het goed is
twee kunststof blokken vastgeschroefd die op de
geleider lopen.
Deze losschroeven en wegtikken en de deur is los.
 

Kluskampioene

  • #6
Die blokken hadden we al verwijderd, maar mocht niet baten. Ik ben bang dat de pui is verzakt en daarom onwrikbaar is. Hij komt gewoon net 1 mm tekort aan de bovenkant.
 

Rob smeets

  • #7
Het komt vaak voor dat en schuifpui door gaat hangen. Niet perse omdat het bovenliggend metselwerk op het kozijn drukt maar omdat de onderdorpel met stellen niet goed "ondersabeld "is. Na verloop van tijd gaat hij door zijn eigen gewicht doorhangen.
Dit kan trouwens ook gebeuren als de onderdorpel rot is door bijvoorbeeld een terras dat te hoog ligt of dat de rolluiken-boeren er allerlei strippen op schroeven waardoor er water slecht weg kan.
Als het hier maar om 1 mm gaat zou het mogelijk moeten zijn om de pui in het midden even op te wiggen. Waarschijnlijk moet je hier even wat terrasstenen voor weghalen zodat je bij het binnenblad kunt komen.
Succes!
 

Kluskampioene

  • #8
Helaas het heeft allemaal niet mogen baten. Wellicht dat we het raam er een kee uithalen om zo de tussenstijl toch mee te schilderen..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu