Deur van Bosch vaatwasser opengeschroefd - krijg niet dicht!

Trifa

  • #1
Hallo,

Ik hoop dat jullie ons kunnen helpen. We hebben de deur van onze Bosch SRS55T02 vaatwasser (smal model) opengeschroefd, maar krijgen hem niet meer dichtgeschroefd. We hebben hem in eerste instantie opengemaakt omdat we het labyrint zochten (vermoeden is dat deze vervuild is).
Ons probleem is dat we blijkbaar 2 scharnieren waar een vrij stevige veer aan vast zit tussen de twee deurhelften moeten klemmen en vervolgens vast schroeven. Die scharnieren krijgen we dus niet op hun plek zonder dat ze terugschieten. Bovendien zit er naast het scharnier nog een grijs plastic plaatje dat samen met de scharnier aan de deur geschroefd moet worden. De scharnieren waar ik het over heb bevinden zich aan weerszijden van de vaatwasser vooraan onderin.

Ik hoop dat jullie deze situatie herkennen? Hoe moeten we dit aanpakken? Moet de spanning misschien van de veer gehaald worden, en zo ja hoe?
 

Trifa

  • #2
We zijn ietsje verder met dit probleem:

We proberen nu de scharnieren (die 2 bevestigingspunten hebben, 2 schroeven dus) aan het deurpaneel te schroeven (het deurgedeelte dat aan de binnenkant van de vaatwasser zit als hij dicht is), maar dit valt niet mee: Als we hem met 1 schroef vastzetten (dit lukt met moeite), dan kunnen we de andere schroef er niet meer inschroeven, omdat het scharnier dan niet voor het schroefgat valt.

Iemand tips, want we zitten met onze handen in het haar :oops:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Anders plaats even een foto
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu