Deur valt open / tocht voordeur

mdsg94

  • #1
goedendag.. ik had een vraagje.. door de corona zitten we met ze alle toch wat meer binnen en ga ik me toch wat sneller irriteren aan bepaalde zaken..
nou heb ik eigenlijk 2 vragen gezien ik zelf niet heel technisch ben maar wel snel dingen op pak.. nou is me 1e vraag de wc deur.. 1e 3 foto's zijn dat .. die valt van zichzelf dicht als je hem open doet.. nou wil ik het niet nog erger maken dan het is dus wellicht dat iemand een idee heeft hoe ik dit kan verstellen.. en mijn tweede vraag is de voor deur ( laatste 2 foto's ) die tocht enorm zie ook licht bij de klink kant er door heen komen tussen die kier waar die in het slot moet vallen over de gehele lengte.. wellicht een tocht strip of kan ik hem ook in de diepte nog verstellen ? dat die verder in het slot / deur post valt..

het slot van de voordeur betreft een: GU m101313 voor het geval dat relevant is..

image0.jpeg image2.jpeg image3.jpeg image4.jpeg image5.jpeg thumbnail_image0.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
WC-deur: kijk of het kozijn wel loodrecht staat. Dat is wel een vereiste.
De deur kun je vervolgens afstellen met een inbus-sleutel van 3 mm. Niet meer dan 1/2 slag per keer verstellen, en steeds controleren of de deur nog goed sluit.

Voordeur: Je moet de sluitkommen afstellen, met name die van de dagschoot. Deze afstelling zit onder de ovale plaat in het kozijn. Door de donkere kleur van je deur trekt deze krom omdat de zon erop schijnt.

Maar omdat het een automatisch slot is, moet je vervolgens ook de sluitkommen van de bovenste en de onderste valschoten beter afstellen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier en mdsg94

mdsg94

  • #3
moet ik een inbus in dat kleine gaatje doen en dan aandraaien of uitdraaien ? kozijn is waterpas gelukkig.. bij de voordeur heb ik de kolom helemaal naar buiten toe gedaan dus daar kon ik verder niet heel veel aan veranderen kier is gelukkig wel weg.. en een tochtstrip aan brengen want die zat er blijkbaar ook niet op ! ..
thumbnail_image0 (2).jpg






thumbnail_image0 (1).jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Bij het binnendeurkozijn idd in dat kleine gaatje.

Bij de buitendeur zie je dat de stelkom al helemaal is uitgebogen. Deze zou je daarom moeten vervangen. Zo te zien staat er wel een merk en een artikelnummer in.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu