Deuk in binnendeur herstellen

Markie

  • #1
Hoi,

Kan er mij iemand zeggen hoe ik een deuk in een binnendeur kan herstellen . Het gaat over een holle deur met een triplex plaat erop van 6 of 9 mm dik. Alvast bedankt.


Groeten mark.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien kun je aangeven hoe groot en diep die deuk ongeveer is?

Een paar mm diep?
Of een forse deuk, diepte 3 cm, 10 cm hoog, 5 cm breed? Ik roep maar wat hoor.

Kan wel even een verschil maken in mogelijke reparatiemethode...
 

Markie

  • #3
De deuk is ongeveer 9 cm hoog en 6 cm breed en zit bijna door de triplex heen en ik zie er een klein gaatje in van 2 op 2 cm .
 

Pepjo

  • #4
Het mooist is een nieuwe plaat triplex op de deur zetten, maar daar zul je wel geen trek in hebben vrees ik.
Optie twee is een tweedehands boarddeur kopen en de deur vervangen. Dat soort deuren kun je op internet tweedehands voor een paar euro krijgen.

Als je de deur zelf wil repareren krijg je zoiets bijna nooit mooi, je blijft het zien met plamuur en dergelijke.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als je het tóch wilt repareren, dan moet je alle verf van het oppervlak verwijderen tot het echt kaal hout is. Eerst ontvetten, dan grof schuurpapier.

Haal bij een bouwmarkt of verfwinkel een pot houtrotvuller (twee-componenten), dat is er van een tweetal merken. Allebei goed, de ene hardt alleen sneller uit dan de andere.

Leg de deur plat, want anders is het haast niet te doen, dan zakt al het materiaal uit het gat. Vul nu het gat met de volgens de gebruiksaanwijzing aangemengde vulmassa, zodanig dat het net iets teveel is. Strijk het goed glad met een plamuurmes.

Na harding kun je het gewoon schaven, schuren of met een beitel bewerken. Eventueel nog een keer afwerken.

Houd er wel rekening mee dat zulk vulmateriaal vrij prijzig is en je het inderdaad blijft zien, dus een andere deur is wellicht een betere optie!
 

Kees61

  • #6
Het nadeel van dichtvullen is dat je op die plek een gladde plek krijgt zonder houtnerf. Als in de rest van het paneel nog wel een houtnerfstructuur zichtbaar is, dan blijf je de gerepareerde plek toch zien.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Een plaatje triplex van het zelfde soort als de deur in een vorm zagen die u mooi vindt b.v. driehoekig, rond, vierkant.
Dit op de plaats van het ongeluk lijmen en lakken, oliën etc. wanneer u dit op meerdere plaatsen doet kunt u een leuk effect krijgen, ook een andere kleur op de plaatjes kan leuk zijn. (wanneer je het mooi vindt :wink: )
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #8
Leuk idee, Jan!

Veel makkelijker uit te voeren dan dichtplamuren, en nog origineel ook.

Indien het toevallig een kinderkamer is, zou je ook nog leuke (bijv. strip-)figuren kunnen gebruiken, voor een kantoor symbolen die met een pc te maken hebben of zo...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu