Detail muuropbouw garagedeur; zo klein mogelijke koudebrug?

Kimjansen

  • #1
Ik ga een schuur in mijn tuin zetten en wil het gelijk 'goed' aanpakken ook qua isolatie. Het wordt een geisoleerde vorstrandbekisting, betonvloer met vloerverwarming, geisoleerde spouw en dak. Dit alles volgens het bouwbesluit qua isolatiewaarde dus wil graag ook aandacht besteden aan de details.

Nu wordt mijn betonvloer en fundering dus als 1 stuk gestort en gevlindert. Er komt een sectionaaldeur in van een bekend Duits merk, 67mm dik (geisoleerd) en het kozijn zit een ThermoPane op (dat is gewoon een kunststof luchtkamer ter isolatie).

Nu kom ik zelf op ongeveer zo'n detail:

Omdat ik het L-profiel voor de waterkering het liefst in 1x mee stort en laat afwerken en de binnenruimte wil maximaliseren had ik de deur ongeveer ter hoogte van het binnenblad / spouw bedacht.

Echter dan heb je boven de deur wel een 'probleem', ik zou daar hoogstens een geisoleerd plaatje op de rollaag kunnen zetten om het mechaniek op te monteren maar ideaal is dat niet.

Heeft hier iemand nog een idee voor een nette uitvoering met een kleine koudebrug?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Kimjansen schreef:
Ik ga een schuur in mijn tuin zetten ... Dit alles volgens het bouwbesluit qua isolatiewaarde dus wil graag ook aandacht besteden aan de details.
Das dus met een Rc van precies nul :wink:

Je detail snap ik niet echt. Waarom pak je niet een standaarddetail?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu