Designradiator blijft koud Jaga Iguana

StefanO

  • #1
Hallo,

In onze nieuwbouwwoning hebben wij in de badkamer een plaatradiator vervangen door een designradiator merk Jaga Iguana. Aanvoer/afvoer goed aangesloten (aanvoer aan kant thermostaatknop) en hele systeem onlucht. Er komt alleen nog water uit de ontluchters.

Alle radiatoren worden warm, ook de vloerverwarming in woonkamer, behalve de Jaga. Hij wordt ook niet warm (zelfs de leiding niet) als we de overige radiatoren allemaal dichtdraaien. De retourkoppeling op de radiatorkraan staat open, dus er zou doorstroom moeten zijn.

Hoe zou dit opgelost kunnen worden? Jaga zelf geeft aan dat er wellicht teveel weerstand is bij de radiator. Hij staat wel op een vertakking, maar dit was zo tijdens de bouw aangelegd.

Alvast bedankt voor de reactie.

Groetjes,

StefanO
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit de thermostaatknop wel goed gemonteerd ?
 

StefanO

  • #3
De bijbehorende Deco pro kraan is er in een model met de knop aan de linker of aan de rechterzijde. Wij hebben gekozen voor het model met de knop rechts. Volgens de tekening en Jaga moet de aanvoer dan rechts en dat is ook het geval. Ook al geprobeerd zonder knop zodat de stift er helemaal uitsteekt. Ook dit werkt niet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U kunt proberen de stremming te vinden door de installatie zoveel af te tappen dat deze radiator leeg is.
Vervolgens draait u zowel de kraan als het voetventiel dicht en vult de installatie, dan de kraan openen, u kunt nu horen of de radiator gevuld wordt.
Gebeurt dit niet dan zit hier de stremming, doet de kraan het goed dan het voetventiel precies zo behandelen.
 

Xr8

  • #5
Heb bij jaga eens onderblokken gehad waarbij in het onderblok een doorverbinding tussen aanvoer en retour zit, deze is instelbaar. Je kunt het blok dan gebruiken ter vervanging van een 50% ventiel.

Als deze toevallig helemaal open staat is het mogelijk dat het water de weg van de minste weerstand kiest, en dus niet de radiator verwarmd.

Kijk eens of dit toevallig bij u ook zo is.

Succes.
 

StefanO

  • #6
Hallo,

Een tijdje terug hadden wij onderstaand probleem. Ik heb er een tijd niets aan gedaan, maar had afgelopen weekend weer de moed het te proberen: en het is GELUKT! Wat bleek: het onderblok (eigenlijk de bijbehorende kraan onder de radiator) was aan de kant van de aanvoer niet uitgeboord! Fabricagefout. Het water kon dus de radiator niet instromen aan deze kant. Via de retour werd ie wel gevuld en konden we hem ontluchten, maar daar was ook alles mee gezegd. Met de nieuwe kraan doet ie het nu perfect. Jan en XR8 iig bedankt voor de reacties. Wellicht kunnen andere koude radiatoren hiermee opgelost worden.
Succes! StefanO


Nog maar even bij het originele topic gezet, mod.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu