Demontage inbouwkraan

Gerard Vollering

  • #1
Wij hebben een stoom/bad/douche combinatie en de kraan voor het schakelen van bad- douchekop of stortdouche is kapot, vastgelopen oid. De Inuit is 13 jaar oud. De leverancier is er niet meer om vragen te stellen.
Nu wil ik kijken wat er kapot aan is en zie aan de achterkant dat het een vast gedeelte is van 3 kranen die alles kunnen aansturen.
Het geheel van de 3 kranen wil ik nu demonteren. De onderste en de bovenste kraan heb ik los kunnen maken, maar het geheel kan pas gedemonteerd worden als ook de middelste kraan los is. De middelste kraan wil echter niet “los” komen. Dit is de kraan voor warm/koud (linksom en rechtsom) en hard en zacht ( naar voren en naar achteren). De bedieningsknop heb ik eraf, maar ik weet niet hoe ik het resterende gedeelte moet demonteren. Ben bang dat ik iets kapot maak. Er zit nu nog een gedeelte van de kraan en een afdekplaatje dat weg moet voordat ik de kranenset via de achterkant kan wegnemen. Ik heb een aantal foto’s bijgesloen. Misschien dat iemand weet hoe ik verder moet. Ik heb al geprobeerd het kraangedeelte linksom te draaien, maar dat lukt vooralsnog niet. Hoe nu verder?

IMG_0750.jpeg IMG_0749.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Zo te zien zit er veel kalk tussen misschien helpt het om een doek gedrenkt in schoon maak azijn die een hele dag laten in werken.
WD 40 wil ook wel eens helpen ligt er aan hoe erg verkalkt.
Zodat je de voorste los krijgt en de binnen werk(blauw) er uit neemt danmet rubber handschoenen voor meer grip de achterste ring los te draaien.
Zo te zien hebben ze er ook witte kit tussen gespoten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu