DeLonghi espressomachine esam4200

Bobstr

  • #1
Goede middag,

Ik heb een probleem met mijn apparaat.
Op het moment dat de koffie uit het apparaat zou moeten stromen, gebeurt dat niet. De functie van bonen malen lijkt gewoon in orde. Ook het water lijkt binnen het apparaat gepompt te worden ergens (binnen het apparaat zie ik een slang, deze lijkt gevuld met water). Op het moment dat de koffie eruit zou moeten komen, gaan twee controle lampjes aan (knipperend). Het betreft het tweede en derde lampje vanaf links gezien (het waarschuwing symbool en het symbool van het wateropvang bakje). Volgens de gebruiksaanwijzing zou obv deze signalen het trechter van de voorgemalen koffie verstopt zijn en schoongemaakt dienen te worden. Deze is echter helemaal open en schoon. Ik gebruik NB nooit snelfiltermaling en dus ook niet het vul gedeelte voor snelfiltermaling koffie, ik gebruik alleen bonen die ik in de daarvoor bestemde vulbak aanvul (vanaf de bovenzijde gezien het linker vul bakje). Een andere oorzaak van het probleem zou volgens de gebruikershandleiding een ernstig vervuild binnenruimte rondom de zetgroep. Deze is helemaal schoon. Ook de zetgroep zelf is schoongemaakt, net als de support waarin de zetgroep beweegt. Ik heb deze support losgedraaid, schoongemaakt en de omgeving ervan vrij gemaakt van koffie prut. Ik heb de zetgroep gereset zoals in handleiding beschreven. Het espressoapparaat schuift deze ook in de juiste positie nadat ik de zetgroep juist erin heb geplaatst en het apparaat inschakel.
Verder is de spoeling door de spuitkoppen met water voor en na inschakelen van de machine in orde, dit doet hij telkens prima.
Ik heb voor de volledigheid het apparaat verder ook maar eens een ontkalkingbeurt gegeven, dit doet het apparaat ook prima en volledig. De melkopschuimer doet het verder om prima.
Uiteraard zijn het koffie opvang bakje en het water opvang bakje schoon en leeg. De watertank is schoon en voldoende gevuld met schoon kraanwater.

Wel zie ik dat de koffie, die gemalen wordt als ik tevergeefs een koffie wil maken, uiteindelijk droog en in poedervorm in het opvang bakje ligt..
 

Bobstr

  • #2
IMG_20210126_154746.jpg
 

Dasta

  • #3
en wat was de oplossing voor dit probleem? Ik heb nl hetzelfde probleem nu .
 

Dasta

  • #5
ik heb een Delonghi dynamica , die staat er niet bij
 

Lampje45

  • #6
Over dit type gaat het in deze draad niet.
 

Dasta

  • #7
De werking vh apparaat is m .i .hetzelfde. Is de opvolger van de magnifica. Het probleem is ook hetzelfde als hierboven uitgelegd. Dan een Duitse site bezoeken? Mijn Duits is niet optimaal. Kan iemand uitleggen wat te doen ?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Bij koffie machines is onderhoud belangrijk, alleen het schoonmaken van de zetgroep is niet voldoende.
Op den duur zal het RVS plaatje met gaatje welke op de zetgroep zit verstopt raken en evt. ook overige
onderdelen die daar in zitten. Vervolgens zit er bovenin de machine nog de "brouw cilinder".
In die brouw cilinder zit ook een kunststof deel met gaatjes, deze raakt ook verstopt.
Eigenlijk moet je om de zoveel tijd de machine demonteren, nakijken en de belangrijke delen
schoonmaken en/of reviseren. Op zicht is dat niet zo moeilijk als je technisch bent maar het is even
wat schroeven en vooral schoonmaken. Dat vermelden ze meestal niet in de brochure...

Ik denk dat je in dit geval het beste een nieuwe zetgroep "brüh einheit" en brouw eenheid "Brühzylinder" kunt kopen en die vervangen dan ben je van een heel groot deel al klaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu