Dekvloer te hoog. drama!!!!

Gkjw

  • #1
Dag klussers,
er is bij mij thuis een cementen dekvloer van 55 m2 gestort. we hadden de afspraak gemaakt dat er 3 centimeter onder de voordeur zou overblijven.
ik was er zelf helaas niet bij en nu is hij vrijwel gelijk aan de voordeur terwijl er nog een natuursteen vloer in moet van 2 cm. ander probleem is dat mijn deur van de wc heel laag is. ik ben 196 cm en moet nu bukken. :( . mijn vraag is: hoe krijg ik er 2 cm vanaf en valt er wat te verhalen op het bedrijf die deze vloer erin gestort heeft???
vr. gr. gkjw
 

-stuffie-

  • #2
Staat de afspraak op papier?

edit: laat maar, volgens mij tegen de forumregels hierover te discussieren.
 

Gkjw

  • #3
Heb het via mijn broer geregeld. die heeft een bedrijf en kan dat makkelijk regelen.
bij deze wil ik ook even meldden dat voor mij het belangrijkste is dat het probleem verholpen wordt en niet om de hardwerkende medemens een poot uit te draaien.
vr. gr. :D
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat kan je niet makkelijk verhelpen.
Zo snel mogelijk er uit slopen en opnieuw storten.

(ga er vanuit dat de vloer gewoon te dik is en er geen problemen met de beschikbare hoogte is)
 

MvanV

  • #5
De neiging is nu natuurlijk verlagen van de vloer, maar als het om goed, snel, fraai en betaalbaar oplossen aankomt is het misschien wel veel makkelijker om juist de deuren en het plafond te verhogen. Ze kunnen een groter kozijn met een hogere deur zetten op paar plekken.
Kijk ook of je op een of andere manier een verlaagd plafond heb, vaak hangen gipsplaten 10-50 cm onder een houten of betonnen vloer, dan zouden ze het plafon nog wat om hoog kunnen trekken door het weg te breken en een nieuwe iets hoger te hangen.


De dekvloer eruit halen lijkt me heel ingrijpend, dan moet er dagen met drilboren gewerkt worden, met risico op beschadiging van muren. Beetje baksteen is zachter dan beton.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Een dekvloer is niet van beton maar van cementmortel en relatief gemakkelijk te slopen.
 

EdP

  • #7
Nieuwe hogere deuren + kozijnen een idee?

Edit: idee was al geopperd.
 

Arjan'74

  • #8
Misschien kun je een sleuvenfrees huren waarmee normaal in betonnen muren gleuven worden gemaakt voor electra buis.

Deze machines kun je op diepte instellen waarna je gleuven in de dekvloer met een gedefinieerde diepte kunt maken. Dit zou vrij eenvoudig moeten gaan in de dekvloer. Daarna met hamer en beitel de tussenliggende vlakken weg halen, waarbij de gleuven helpen om dit enigsinds egaal te kunnen doen.

Veel werk en feitelijk voor niets. Zonde.
 

Bass

  • #9
Als er leidingen in de dekvloer liggen (of nog erger: vloerverwarming) zou ik maar een beetje kalm aan doen met de sloophamer of de sleuvenfrees...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu