Defekte diepvriezer

Ivo1952

  • #1
Als de diepvriezer aangezet wordt, koelt hij totdat de gevraagde -18°C bereikt wordt, als vervolgens de temperatuur in de vriezer stijgt slaat de compressor niet meer aan.
Wat kan de oorzaak zijn ?
Thermostaat is m.i. in orde.
Tussen de voedingskabel en de compressor staat een spoel en een veiligheidsdingetje met bi-metaal dat moet verhinderen dat de compressor voortdurend zou opgestart worden. Hoe kan je testen of deze twee onderdelen nog in orde zijn ?

Groeten
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik verdenk toch de thermostaat.
Het "veiligheidsdingetje" heeft niets met de temperatuurregeling te maken.
 

Ivo1952

  • #3
Dank vor je reaktie Jan, maar ik heb ondertussen wat verder uitgetest. Heb de veiligheid er tussen uitgehaald en dan is de werking normaal. De veiligheid nagemeten en deze is ook ok. Alleen wordt nu de compressor zeer heet en slaat dikwijls aan.
Na het terugplaatsen van de veiligheid is de werking eerst normaal, maar als ik dan enkele malen, met korte tussen pauzes, de diepvriezer op invriezen zet slaat de veiligheid terug aan.
Denk dat de compressor ergens een lekkende klep heeft of een uitgesleten lager waardoor hij soms te hoge stroom trekt waardoor de veiligheid in werking treedt, maw compressor versleten en dievriezer vervangen door nieuwe, einde verhaal !!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu