Diepvriezer Miele F Eco Plus blijft vriezen tot maximum

LoMax

  • #1
Mijn Miele vrieskast F Eco Plus blijft vriezen tot -30 graden, ook al stel ik het toestel in op -18 graden. Dit is plots beginnen fout gaan, dus niet langzaamaan. Als ik het toestel uitschakel met de Aan/Uit toets, dan blijft het gewoon verder koelen, terwijl het schermpje voor programmakeuze wel degelijk op Off gaat, alle lichtjes gedoofd.
Suggesties?
 

LoMax

  • #2
Of heeft er iemand misschien een idee waar ik een elektrisch schema kan vinden van zo'n toestel, dan weet ik tenminste waar ik wat moet doormeten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hoe oud is de kast ?
Zit er geen garantie meer op ?
U hebt twee jaar garantie.

Mogelijk dat de thermostaat defect is, dat kon wel eens een elektronische zijn.
Of dat zelf te repareren is weet ik niet, u kunt het beste contact opnemen met de fabriek of de leverancier.
 

LoMax

  • #4
Mijn vrouw dacht ook dat er misschien nog wel garantie op zat, maar het ding blijkt al van 2002 te zijn. Bij gebrek aan schema ben ik dus maar zelf beginnen zoeken. De motor stond dus permanent onder stroom, ook in de Off positie. Van achter naar voor alles uitgebouwd, tot ik op de printplaat twee relais-achtige dingen tegenkwam. Twee pennen doorgemeten die volgens mij niet permanent mochten doorgeven, en toch oneindig aanduidden (kleinste relais van de twee) Wat tekeningen met stift op de printplaat gemaakt, en het ding losgesoldeerd (hoera voor de low-cost desoldeerpomp). Met aardappelmesje opengepieterd, en ja hoor, tussen twee contactpunten zag ik een zilverkleurig bolletje zitten, gesmolten metaal. Eruitgewipt, geen oneindige verbinding meer. Vijf miniuten geleden de handel weer in mekaar gezet, stekker erin, en nu maar duimen.
Alternatief was: technieker bellen, voorrijkosten, "oei oei meneer, programmeermodule kapot, kost meer dan nieuwe diepvriezer, en hij is toch al 9 jaar oud..." Blijven duimen dus ;-)
 

Ronald41

  • #5
Ik zou dat relais wel vervangen, het is nu niet betrouwbaar meer.

Gr Ronald
 

LoMax

  • #6
Had ik ook al gedacht, ik heb hem tijdelijk teruggezet om te checken of de diepvriezer hiermee weer normaal functioneert, maar ik heb er eerst een detail-foto van gemaakt, zodat ik op zoek kan naar hetzelfde exemplaar.
Bedankt alvast allemaal voor het meedenken.
 

LoMax

  • #7
-18° en stabiel, opgelost!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu