De kunst van pvc slopen

Superkees

  • #1
Ik heb gisteren met veel pijn, moeite en gelukkig beperkte schade een T-stuk van de beluchtingspijp los gekregen. Uiteindelijk is het gelukt, door eerst met een multitool twee zaagsneden te maken, warm stoken, met een schroevedraaier een opening creëren en uiteindelijk met een tang en flink stoken de mof eraf gepeld. Dit betrof een 50 mm leiding, maar over vier weken moeten 110 mm leiding eraan geloven.

Als ik tips van anderen lees, dan lijkt het een kwestie van een vloek en een zucht, en de mof is los. Doe ik het verkeerd? Iemand met een gouden tip? Of is het gewoon peuterwerk?
 

Fiesiekus

  • #2
Waarom zaag je 'm er niet gewoon tussen uit en maak je de nieuwe verbinding (welke?) met schuifmoffen?
 

Superkees

  • #3
Omdat de aansluiting al op de vloer zat. Het zelfde geldt voor de nog te slopen 110 mm mof. Voor die kan ik eventueel een verjongde mof-spie toepassen. Maar blijft de vraag hoe je effectief een mof sloopt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Dat ligd meestal aan het merk pvc bij dijka kan je het warm maken en bij wavin niet deze kan je het beste met een schroeverdraaier of beitel stukje bij beetje de buiten kant weg tikken
 

Superkees

  • #5
Wat het was weet ik niet, want het kwam van de installateur. Nu zit er spul van Martens op. En wat het beneden is, weet ik helemaal niet (spul van 30 jaar oud).
 

Xr8

  • #6
Is een kwestie van tijd aan besteden. Er bestaat echter ook een soort het oude ABS. Als je dit warm maakt dan wordt het net kauwgom en kun je er niets meer mee. Als dit materiaal is dan is het een drama.

Zorg dat je het niet te warm maakt, de buis kan dan vervormen en problemen geven om er weer een hulpstuk waterdicht op te monteren.

Succes.
 

Rioolman

  • #7
Beter is doorzagen en een reparatie sok gaan plaatsen deze past in de buis van bijv. 110 mm, dit is ideaal als je net boven de vloer moet zagen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu